Turčija Vzhodna- Sumela samostan

  • čudovita narava v gorskem Ayderju
  • pohodi po gorovju Kačkar, med jezeri v objemu gora
  • doživetje Erzruma in Trabzona

Planinsko potovanje čez Kačkar

Planinsko potovanje čez Kačkar - V PRIPRAVI

Gorovje Kačkar je atraktivno visoko bazaltno gorovje na vzhodu turškega Črnomorja. Krasijo ga številna jezera, ki kot biseri izstopajo iz sicer temne bazaltne kamnine. Najvišji vrh je visok 3.932 m in je lepa trofeja. Še lepši pa je planinski pohod čez gorovje na črnomorsko stran, ki je v užitek planincu in ljubitelju narave.

Poudarek planinskega potovanja je na čudovitih gorah, kljub temu pa začutite in doživite tudi nekaj pristne tradicije mističnega ljudstva Laz, ki še vedno živi svojevrstno življenje v odmaknjenih dolinah. Pridih turške mehkobe pa doživite v Trabzonu, ki je lepo doživetje za konec.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Penzioni, planinski tabori, razno
Velikost skupine:
5 - 15

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Spomin na vzhodno Turčijo je ... romantičen

  Intenzivno razmišljam, o čem naj pišem. Z mislimi sem bila itak že nekaj tednov tam nekje med Bitlisom in Trabzonom, saj se mi...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več