Kambodža-Angkor wat

  • Začutite kaos velikih mest Hanoja, Sajgona in Phnom Phena
  • Spoznajte kmersko zgodovino ob obisku templjev Angkor Wat
  • Uživajte v križarjenju med številnimi otočki v zalivu Halong, spoznajte veliko reko Mekong

Vietnam in Kambodža

Vietnam in Kambodža - V PRIPRAVI

Indokina predstavlja še neodkriti biser, ki ga turistične množice v zadnjih letih pospešeno odkrivajo. Leta vojne so minila in celotna regija samozavestno vstopa na turistični zemljevid sveta. Vietnam in Kambodža imata veliko skupnega, a vendar je vsaka posebej zgodba zase. Celotna slika se sestavi ob obisku obeh dežel. V 15 dneh prepotujemo deželi in spoznamo samo osrčje Indokine. Dežele čudovitih templjev, neokrnjene narave in prijaznih, vedno nasmejanih prebivalcev, ki vam na vsakem koraku izkazujejo dobrodošlico.

Naše potovanje pričnemo z ogledom zanimivosti Vietnama. Zaliv Halong, stari mesti Hue in Hoi An, vsi kraji pod zaščito Unesca predstavljajo enega izmed vrhuncev potovanja. V zalivu Halong uživamo ob pogledih na številne otočke, ki se pred našimi očmi dvigajo iz morja, v Hanoju se izgubljamo v labirintu ulic starega mestnega jedra. Mogočna citadela v mestu Hue nas prestavi v čas, ko je mogočno vietnamsko cesarstvo slovelo daleč naokoli. Odkrivamo biser vietnamske arhitekture, malo mestece Hoi An, privoščimo si celodnevni oddih na plaži in že poletimo proti Sajgonu. V Sajgonu vozimo slalom med množico motoristov in zvok motorjev nam še dolgo v noč odzvanja v ušesih. Na koncu vietnamske zgodbe sledi popoln potovalni odklop v delti reke Mekong in spoznavamo, kako različen je vietnamski jug od severa dežele.

Kambodža je dežela, ki leži v samem osrčju Indokine. Dežela, ki je svetu dala mogočni Angkor Wat, in dežela, ki se počasi prebuja in odpira svetu po letih vojne in politične nestabilnosti. Od nekdaj kulturno središče celotne regije se odpira svetu in poizkuša z velikimi koraki nadomestiti zamujeno. Phnom Penh in Angkor Wat predstavljata vrhunec vsakega potovanja po Kambodži. V prestolnici Kambodže Phnom Penhu se prepustimo kaosu mestnih ulic. Spoznavamo ostanke francoske kolonialne arhitekture, odpravimo se na ogled nekdanjih zaporov, kjer spoznavamo vso krutost vladavine Pola Pota. V tišini se poklonimo nedolžnim žrtvam in obiščemo polja smrti, kjer postojimo ob grobovih številnih žrtev norije. Turobne misli nam prežene sprehod ob reki, kjer se izgubljamo v množici najrazličnejših prodajalcev.

Potovanje po Kambodži zaključimo z ogledom mogočnega kompleksa templjev Angkor Wata. Izgubljamo se v mnogih templjih, spoznavamo mogočno kmersko zgodovino in preprosto vsakdanje življenje domačinov. Spoznavanje tradicionalnega plesa apsara dopolni naše razumevanje dežele. Ko nežno drsimo po neskončnih vodah mogočnega jezera Tonle Sap in spoznamo značilne vasice na kolih, začutimo pravo bistvo in dušo domačinov, kajti samo jezero po verovanju predstavlja srce dežele.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3*, razno, nočitev, zajtrk
Velikost skupine:
12 - 29

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več