S Anglija-Yorkshire Moors

  • slikoviti Cotswolds, "srce Anglije"
  • dramatična in neokrnjena lepota NP Lake District in Yorkshire Moors
  • Stratford
  • upon
  • Avon, rojstni kraj Williama Shakespeareja

Biseri severne Anglije

Biseri severne Anglije - V PRIPRAVI

Severna Anglija je neodkriti biser, poln raznolikosti. Dramatična in slikovita pokrajina je polna neverjetnih znamenitosti, pa ne samo zgodovinskih. Šport, glasba, gledališče, moda in celo hrana spadajo med najboljše na svetu.

To je dežela bogate zgodovine, o kateri pričajo mogočni gradovi, palače in spomeniki, kar se odraža na vsakem koraku. Tu je York, eno najbolje ohranjenih srednjeveških mest v Veliki Britaniji, kjer se visoko v nebo dviga veličastna katedrala York Minister. Stratford-upon-Avon, Shakespearjevo mesto, je časovni stroj, skozi katerega za trenutek lahko vstopimo v svet tudorske Anglije. Grad Warwick je mogočna in tiha priča srednjeveški moči in umetnosti, Chester se pohvali s svojim rimskim amfiteatrom, v Lancasterju pa osupne grad, kjer je nekoč prebival razvpiti lovec na čarovnice, Thomas Covell.

Povsod na poti nas spremljajo barvita mesta, ki s svojo raznolikostjo potovanju dajejo ritem. Tu so živahna in moderna mesta kot sta Manchester in Liverpool, ki vas zapeljeta s svojim športnim vzdušjem ter Beatles-manijo, tudi, če niste navdušenec! Tu sta univerzitetni mesti Oxford in Cambridge, ki v svojih nedrjih skrivata elitne univerze … In kot kontrast mestnemu vrvežu je tu slikovito angleško podeželje s pristnimi vasicami, vedno spreminjajoče, a vedno osupljivo; v Cotswoldsu, kjer so na kupu zbrane najlepše angleške vasice, je kontrast na vrhuncu …

Preseneti nas čudovita, divja in raznolika narava. Mati narava si je tu vzela čas in resnično uživala pri svojem ustvarjanju. Tu je čudoviti park Yorkshire Dales, dramatični North York Moors ter priljubljeni Lake District, ki velja za enega najlepših predelov Velike Britanije in čigar lepota je navdihovala Williama Wordswortha.

Severna Anglija nudi za vsakogar nekaj. In dežela vas bo zasvojila, da si boste želeli vrniti …

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2 – 3*, nočitev/zajtrk, 25 – 45 oseb
Velikost skupine:
25 - 45

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več