Darvaza ponoči - Turkmenistan

TURKMENISTAN

Turkmenistan – Puščavski biser Svilene ceste

Turkmenistan, začutite moderni in bogat Aškabad in največji dragulj Darvazo – pravi turkmenski pekel.

Potovanje Turkmenistan – Puščavski biser Svilene ceste
Potovanja so v pripravi. Vabimo vas, da si ogledate ponudbo na sorodnih destinacijah.

V kolikor želite nam vaš interes sporočite na: info@agencija-oskar.si. Takoj, ko bodo potovanja objavljena vas obvestimo.

Turkmenistan

O deželi

Osrednja Azija potovanje

Slediti svileni cesti je tako, kot da bi sledili duhu. Nešteto poti, vse so prave ... Začutite vzdušja tisočletne poti, po kateri so potovale dragocenosti, v njih odete miselnosti in verovanja, inovacije in ljudje - junaki in cesarji, vojskovodje in mistiki, trgovci in karavanarji, vagabundi in avanturisti ... Danes pa potovalni sladokusci in prvi turisti.

Turkmenistan-Mavzolej sultana Sanjarja v MervuNa stičišču in razpotju velikih civilizacij danes samevajo nekdaj velika mesta svilene cesta - Samarkand, Buhara, Khiva in Merv, Konye Urgenč, in Kašgar. Vzburjajo nam domišljijo kot pravljice 1001 noči ... A je to le eden izmed vtisov osrednjeazijskih prostranstev.

Vrhunsko potovalno doživetje je v odmaknjenosti, nedostopnosti in kontrastu! Puščavskemu Turkmenistanu sledi razvit in kmetijski Uzbekistan z najlepšimi mesti preteklosti ... Vzhodno od njega leži gorata, a že tako proti Kitajski zasanjana Kirgizija, dežela višinskih nomadov, pašnikov in konjev! Zahodna kitajska provinca je neopisljiv kontrast - ujeta med puščavi Taklamakan in Gobi ter visoke gore Tianšana in Pamirja, je svojevrstna mešanica Ujgurske muslimanske preteklosti in kitajske sodobnosti.

Zakaj na Svileno cesto?

  •  Svilena cesta - začutite duh raziskovanj in odkritij,
  •  Aškabad- moderni feniks v puščavskem Turkmenistanu,
  •  Samarkand, Buhara, Khiva, Kašgar - veličastna mesta svilene ceste,

        

  •  Taškent - moderno mesto z osrednjeazijskim Broadwayem,
  •  živopisne tržnice Aškabada, Oša in Kašgarja,
  •  puščava Taklamakan - vstopiš in se ne vrneš več,
  •  Karakul - jezero v Karakorumu pod veličastnim Mustag Ato,
  •  vzdušje odmaknjenosti, nasprotij in svilene ceste ...

Koristne informacije

V pripravi ...

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več