Osnovni podatki

SCENA:
–          turkizno modro morje in neskončna plaža
–          butični turizem v nasadih pomaranč in limon
–          razvajanje čutov in slastne jedi
–          turška spontanost in stik z domačini
 VZDUŠJE:  
–          butično in udobno
–          osvežujoče in lahkotno
–          ...

SCENA:
–          turkizno modro morje in neskončna plaža
–          butični turizem v nasadih pomaranč in limon
–          razvajanje čutov in slastne jedi
–          turška spontanost in stik z domačini
 VZDUŠJE:  
–          butično in udobno
–          osvežujoče in lahkotno
–          očarljivo in zabavno
 HOTELI:
–          manjši, butični in družinsko vodeni
–          v bujnem zelenju pomarančnih nasadov
–          udobni, s turško gostoljubnostjo
–          blizu plaže
 AKTIVNOSTI:
–          uživamo v čarobnem vzdušju
–          počivamo in lenarimo
–          hodimo po Likijski poti
–          privoščimo si izlet z ladjico
–          raziskujemo turške skrivnosti
–          večni ognji Himere

Čirali – to je pravi počitniški raj – eden redkih v svojem vzdušju. V nacionalnem parku Olimpos je 6 kilometrov dolga prodnata plaža – ena najlepših na Sredozemlju, le 95 km oddaljena od letališča v Antalyi.

Čirali, nekoč kmečka vasica, je ohranila nasade pomarančevcev in granatnih jabolk ter tipično sproščeno turško vzdušje. Nekdanje kmetije so se spremenile v butične, manjše, prijetne družinsko vodene hotele. Zlitje turške tradicije in turizma je ustvarilo počitniški raj za turške in tuje turiste, ki želijo sproščene, spontane in vsebine polne počitnice izven masovnega turizma. Tukaj lahko uživamo v miru, čudovitem morju in naravi, sprehodih in dobrih zgodbah.

Na obali morja se ob večerih razvije spontana umirjena zabava: v restavracijah s slastno hrano in živim ognjem uživamo v paleti okusov in vonjav. V Čiraliju najdete obilo turške in morske hrane za vsak okus, navdušila pa nas bo tudi turška pijača – od svežih sokov granatnega jabolka, pomaranč in melone, ayrana do odličnega piva in še boljših vin. Veliko sadja in zelenjave pride na krožnik kar iz lokalnih polj.

Iz plaže Čiralija dnevno odpluje kopica zanimivih izletov z ladjico. Tu je raj za potapljanje in druge morske užitke (kanuji, deskanje, smučanje na vodi … ). Posebno doživetje je prvobitna plaža Olimposa in raziskovanje starodavnega antičnega gusarskega mesta. Tu je večerni izlet k večnim ognjem Himere. Z najetimi kolesi lahko kolesarite in raziskujete okolico.

Prednosti Zelenih turških počitnic v Čiraliju:
–       spontanost turškega podeželja in čudovita narava
–       izven masovnega turizma in hkrati veliko možnosti za aktivnosti
–       atraktivna možnost kombiniranja počitnic s krajšimi ali daljšimi turškimi potovanji
–       leti direktno iz Ljubljane vsak petek (in vsak ponedeljek)
–       pristop Agencije Oskar – nadgradnja in »nekaj več«.

Čirali je prvovrsten počitniški kraj za vse, ki iščejo prijetno in spontano vzdušje.

ZABAVA, HRANA, MORJE, MORSKE RADOSTI …

Več

Odhodi

Cena

od 684

Čas trajanja

8 dni

Status

Zagotovljeno

Prijavite se

Program

AKTIVNOSTI IN IZLETI PO ŽELJI

Počitnicev Čiraliju in Olimposu kar pokajo od možnosti izletov in aktivnosti. Iz vaših počitnic lahko ustvarite pravo potovanje po vaši želji. Kombinirate lahko med izleti po želji (s slovenskim vodenjem), aktivnostmi, pohodništvom in prostimi dnevi na plaži.Izleti po želji s slovenskim vodnikom se odlikujejo po temeljitih razlagah, skozi katere dežela še posebej zaživi. Skupaj predstavljajo celoto, zato smo za potovalne sladokusce pripravili ugodne pakete.

Paket 1:

IZLET V ARIKANDO IN ELMALI – antika, derviši, turška samobitnostIZLET Z LADJICO DO POTOPLJENEGA MESTA – Turčija, Likija in stari Grki v Anatoliji, ladjica in potopljeno mestoIZLET NA LIKIJSKI OLIMPOS IN HIMERO – z žičnico na Likijski Olimpos + Likijska potIZLET V TERMESSOS IN ANTALYO – veličastno antično mesto na vrhu ...

AKTIVNOSTI IN IZLETI PO ŽELJI

Počitnicev Čiraliju in Olimposu kar pokajo od možnosti izletov in aktivnosti. Iz vaših počitnic lahko ustvarite pravo potovanje po vaši želji. Kombinirate lahko med izleti po želji (s slovenskim vodenjem), aktivnostmi, pohodništvom in prostimi dnevi na plaži.Izleti po želji s slovenskim vodnikom se odlikujejo po temeljitih razlagah, skozi katere dežela še posebej zaživi. Skupaj predstavljajo celoto, zato smo za potovalne sladokusce pripravili ugodne pakete.

Paket 1:

IZLET V ARIKANDO IN ELMALI – antika, derviši, turška samobitnostIZLET Z LADJICO DO POTOPLJENEGA MESTA – Turčija, Likija in stari Grki v Anatoliji, ladjica in potopljeno mestoIZLET NA LIKIJSKI OLIMPOS IN HIMERO – z žičnico na Likijski Olimpos + Likijska potIZLET V TERMESSOS IN ANTALYO – veličastno antično mesto na vrhu gora, stara Antalya in shoppingVEČERNI IZLET NA HIMERO – večerna romantika – sprehod do večnih ognjev HimereCena paketa štirih izletov: 150 EUR + brezplačen poldnevni izlet v Kumluco.

Paket 2:

IZLET V ARIKANDO IN ELMALI – antika, derviši, turška samobitnostIZLET Z LADJICO DO POTOPLJENEGA MESTA – Turčija, Likija in stari Grki v Anatoliji, ladjica in potopljeno mestoIZLET NA LIKIJSKI OLIMPOS IN HIMERO – z žičnico na Likijski Olimpos + Likijska potVEČERNI IZLET NA HIMERO – večerna romantika – sprehod do večnih ognjev HimereCena paketa treh izletov: 120 EUR + brezplačen poldnevni izlet v Kumluco.

Lahko pa se odločite za posamezne izlete (po ceni v programu).

V kolikor izberete veliko izletov in aktivnosti, predlagamo bivanje v bolj preprostih namestitvah Olimposa, saj boste večino počitnic v akciji in boste hotel uporabljali zgolj za spanje in večerno vzdušje. Za aktivnosti je Olimpos nekoliko boljše izhodišče.Če pa želite več časa nameniti počitnicam in morju, vam priporočamo počitnice v Čiraliju, ki je bližji morju, namestitve pa so bolj kvalitetne, s prijetnejšim vzdušjem.

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan LJUBLJANA – ANTALYA – OLIMPOS ali ČIRALI. Zbor potnikov na ljubljanskem letališču in polet proti Antalyi. Vožnja do Olimposa. Namestitev. Po dolini se sprehodimo do antičnega mesta Olimpos in lahkotno raziščemo zanimive antične ruševine. Uživamo v čudovitem razgledu z dveh gradov. Le redko kje najdemo plažo s pogledom na antično veličastje. Skok v morje in prvi užitek na plaži. Večerja in prost večer ob ognju. 

2. dan OLIMPOS ali ČIRALI – po želji pohod po LIKIJSKI POTI. Zajtrk. Prost dan za počitek in užitek na čudoviti plaži Olimposa in Čiralija ter možnost aktivnosti in izletov po želji. Nočitev glede na izbrano možnost. Večerni izlet do večnih ognjev Himere (doplačilo 10 EUR).

Po želji: Likijska pešpot: Olimpos – Izgubljeno mesto – Mojzesova gora – Adrasan. Vzpnemo se na Mojzesovo goro ter poiščemo izgubljeno mesto, stari Olimpos, ki je bil varno skrit visoko v hribih … Ko ga najdemo, nas pot vodi po višinskih planšarijah s čudovitimi pogledi proti Adrasanu. Pot je dolga okoli 16 km in traja okoli 4-5 ur. Cena izleta (25 EUR/osebo) vključuje prevoz, vodenje, piknik kosilo.

3. dan OLIMPOS ali ČIRALI – po želji izlet v ARIKANDO in ELMALI (antika, tradicija in izlet v gore). Zajtrk. Prost dan za počitek in užitek na čudoviti plaži Olimposa in Čiralija ter možnost aktivnosti in izletov po želji. Nočitev glede na izbrano možnost.

Po želji: Vožnja čez pomarančne nasade Finike in obisk antičnega mesta Arikanda, kjer spoznamo zanimivo zgodovino starodavnih Likijcev vse do antične dobe. Vzpnemo se v gorovje Taurus. Vstopimo v tradicionalno mesto Elmali, ki še vedno živi turški sen. Obiščemo mestno tržnico in začutimo vzdušje, mestno mošejo in stari del mesta, ki še vedno daje vtis osmanske planšarije. Tradicionalno kosilo in prosto za lastno raziskovanje. Obiščemo grobnico derviša Abdal Muse in spoznamo red Plešočih dervišev in njihov pomen za Anatolijo. 

Cena izleta (40 EUR) vključuje prevoz, slovensko vodenje, tradicionalno kosilo, vstopnine.

4. dan OLIMPOS ali ČIRALI – po želji izlet z ladjico v POTOPLJENO MESTO in SIMENO. Zajtrk. Prost dan za počitek in užitek na čudoviti plaži Olimposa in Čiralija ter možnost aktivnosti in izletov po želji. Nočitev glede na izbrano možnost.

Po želji: slikovita vožnja do Ucagiza, kjer se vkrcamo na ladjico in si privoščimo izlet do potopljenega mesta. Uživamo na ladjici v sproščenem vzdušju in odličnem kosilu. Obiščemo najlepšo turško vas s posebnim vzdušjem. Sprehodimo se med tisočletnimi oljkami in likijskimi sarkofagi. Povzpnemo se na trdnjavo in uživamo v vrhunski panorami. V skladu s časom lahko na povratku obiščemo antično Myro – cerkev sv. Miklavža in antično mesto.

Cena izleta (40 EUR) vključuje prevoz, slovensko vodenje, izlet z ladjico, kosilo, vstopnino.

5. dan OLIMPOS ali ČIRALI – po želji: poldnevni izlet v Kumluco. Zajtrk. Prost dan za počitek in užitek na čudoviti plaži Olimposa in Čiralija ter možnost aktivnosti in izletov po želji. Nočitev glede na izbrano možnost.

Po želji: poldnevni izlet v Kumluco, ki je turško središče rastlinjakov. Skupaj raziščemo tradicionalno mesto. Morda obiščemo krojača in čevljarja, si privoščimo nova očala ali se pri brivcu po turško obrijemo. Prosto za nakupovanje turških dobrot in kavica na glavnem trgu. Na poti nazaj se po stari cesti med rastlinjaki vračamo preko Adrasana.

Cena izleta (15 EUR) vključuje prevoz in slovensko vodenje.

6. dan OLIMPOS ali ČIRALI – izlet na Likijski Olimpos 2366 m, ULUPINAR in Likijska pot. Zajtrk. Prost dan za počitek in užitek na čudoviti plaži Olimposa in Čiralija ter možnost aktivnosti in izletov po želji. Nočitev glede na izbrano možnost.

Po želji: Vožnja do žičnice ter vzpon na Likijski Olimpos (2.366 m), ki se kot špica dviga naravnost nad obalo in ponuja enkratne razglede. Sprehod po vrhu. Vrnitev v dolino in kosilo v čudovitem vzdušju vodnih izvirov. Popoldne se lahko sprehodimo po odseku Likijske poti od Ulupinarja do večnih ognjev Himere (ali pa ta čas preživimo na plaži).

Cena izleta (40 EUR) vključuje prevoz, slovensko vodenje, prevoz z žičnico, kosilo.

7. dan OLIMPOS ali ČIRALI – po želji: celodnevni izlet v Antalyo in Termessos). Zajtrk. Prost dan za počitek in užitek na čudoviti plaži Olimposa in Čiralija ter možnost aktivnosti in izletov po želji. Nočitev glede na izbrano možnost.

Po želji: Vožnja do starega središča Antalye in ogled osmanskega mestnega jedra. Vzpnemo se visoko v hribe, kjer nas čaka prvovrstno doživetje – spektakularne razvaline antičnega mesta Termessos! Kosilo v tradicionalni restavraciji. Obisk shopping centra za ugodne nakupe, ki so del radosti moderne Turčije. Vrnitev v hotel. Cena izleta (40 EUR) vključuje prevoz, slovensko vodenje, vstopnino, kosilo.

8. dan OLIMPOS ali ČIRALI – ANTALYA – LJUBLJANA. Odhod na letališče in polet proti Ljubljani. Konec potovanja. (letalo)

DRUGI IZLETI PO ŽELJI:

VEČERNI IZLET K VEČNIM OGNJEM HIMERE Večerni izlet v kraljestvo pošasti Himere. Očara nas večni ogenj Himere, ki tu gori že stoletja. Po večerji se odpeljemo do izhodišča. Sledi polurni vzpon do ognjev Himere. Sestop in vrnitev domov. Vzemite svetilko in dobro obutev. Vstopnino plačajo potniki sami.

Cena: 10 EUR vključuje prevoz.

CELODNEVNO KRIŽARJENJE Z LADJICO (10.00 – 17.00/17.30) Priljubljen izlet z ladjico po skritih in odmaknjenih zalivčkih likijske obale. Dovolj je časa za kopanje in sončenje, medtem ko nas boža topel sredozemski veter. Izlet vključuje tudi kosilo in opremo za snorklanje (priporočamo, da imate svojo).

Cena (20 EUR) vključuje izlet z ladjico s kosilom. Prevoz znaša dodatnih 5 EUR.

SOTESKANJE V GOYNUKU – STOPNICE DO NEBES (10.00 – 18.00) Izlet nas popelje v oddaljeno sotesko Goynuk, ki jo raziščemo – oblečeni v neoprenske obleke – s pomočjo izkušenih vodnikov. Navduši nas neokrnjena narava, saj se okoli nas dvigujejo več stometrske stene, mi pa brodimo po številnih bazenih, tolmunih ter premagamo tudi kakšen slap … Občutek uspeha in premagovanja samega sebe je zagotovljen. Priporočljiva oprema: sandali ali športna obutev, kopalke. Po želji (za doplačilo okoli 10 EUR) si na koncu lahko privoščite zipline – plačilo na kraju samem.

Cena (45 EUR) vključuje prevoz, angleško vodenje, izposoja neoprenske obleke, plavanje, kosilo.

PROSTO PLEZANJE – POSKUSNO PLEZANJE (3 – 4 ure)Srečamo se, preizkusimo opremo in spoznamo našega vodnika. Hodimo okoli 20 minut do plezališča v senci. Pod vodstvom vodnika in z varovanjem preplezate dve smeri. Varnost 100%.

Cena (40 EUR) vključuje opremo, vodenje in asistenco, plezanje.

PROSTO PLEZANJE – INDIVIDUALNO PO DOGOVORU

Cena (75 EUR) vključuje opremo, vodenje in asistenco, plezanje.

 POTAPLJANJE:–       ZA POTAPLJAČE 1 potop pol dneva                                            35 EUR

–       ZA POTAPLJAČE 2-4 potopi                                                       32 EUR/potop

–       POSKUSNO POTAPLJANJE – 1 potop do 5 metrov                        40 EUR

–       POSKUSNO POTAPLJANJE – 2 potopa, do 5 in do 12 metrov        85 EUR

–       ŠOLA POTAPLJANJA ZA PADI LICENCO

Cena potapljanja vključuje prevoz iz Olimposa in nazaj, najem opreme, prevoz z ladjico, potapljaškega inštruktorja na največ 6 potapljačev, topli napitki na ladjici. V primeru prevoza iz Čiralija gornjim cenam dodamo okvirno 5-10 EUR (odvisno od števila potnikov).

Več
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
Hotel Azur 957 € 957 €
Hotel Odile 876 € 876 €
Hotel Aida 867 € 867 €
Bungalovi Mercan 807 € 807 €
Bungalovi Sera 684 € 684 €
Hotel Blue & White 840 € 840 €
Doplačila po želji
doplačilo za enoposteljno sobo hotel Blue & White 150 €
doplačilo za enoposteljno sobo bungalovi Mercan 198 €
doplačilo za enoposteljno sobo v bungalovih Sera 150 €
Doplačilo za enoposteljno sobo hotel Azur 180 €
doplačilo za enoposteljno sobo v hotel Odile 250 €
doplačilo za enoposteljno sobo hotel Aida 225 €
Popusti
Članski popust od redne cene aranžmaja 5 %
Popust za tretjo osebo na osnovnem ležišču 15 %
za prijave do 24. maja 50 €
Popust za otroke 5-12 let v spremstvu 2 odraslih oseb 20 %
Popust za otroke 0-5 let v spremstvu 2 odraslih 50 €

Cena na osebo vključuje:  letalski prevoz Ljubljana – Antalya – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, prevoz letališče – izbrani hotel – letališče, nočitve z zajtrkom  v dvoposteljni sobi v izbranem hotelu, slovenski predstavnik, stroške priprave in organizacije potovanja. 

Izbirate lahko med naslednjimi hoteli:    

HOTEL AZUR 3* – butični hotel 3*+Lega: okoli 150 m od morja.Hotel: manjši družinsko voden butični hotel v bujnem zelenju prostranega in negovanega botaničnega vrta, v katerem se nahaja 8 zidanih (družinskih) in 20 lesenih (standardnih) bungalovov. V vrt je umeščen bazen z barom, večnamenska dvorana za jogo, ples ali telovadbo, wellnes-masažni salon, otroško igrišče, restavracija, brezplačen internet. Za doplačilo organizirana plaža (ležalniki, senčnik, tuš).Leseni (standardni) bungalovi: 35 m2, soba s francosko posteljo (za eno ali dve osebi) ter predsoba s kavčem (za 1 osebo ali 2 otroka), kopalnica in terasa v zelenju botaničnega vrta. Bungalovi so klimatizirani. Hladilnik, sušilec za lase, telefon.Družinski (zidani) bungalovi: soba s francosko posteljo in dodatna soba s pogradom ali dvema posteljama, TWC in terasa v zelenju botaničnega vrta. Bungalovi so klimatizirani. Hladilnik, sušilec za lase, telefon.Zajtrk: vključen je bogat domači samopostrežni turški in kontinentalni zajtrk pod 300 let staro murvo. Po želji kosilo in večerja (za doplačilo). Priporočilo: izjemno vzdušje za dušo in telo, sproščeno, zeleno in domače. Butično. Priporočamo. Povprečna ocena: 9,4/10Spletna stran: https://www.azurhotelcirali.com

HOTEL AIDA 3* – butični hotel 3*Lega: okoli 150 m od morja.Hotel: manjši družinsko voden butični hotel v bujnem zelenju; v glavni zgradbi so standardne in družinske dvoposteljne sobe, naokrog pa so bungalovi. V vrt je umeščen bazen z barom, wellnes-masažni salon, otroško igrišče, restavracija. Cena vključuje tudi organizirano plažo (ležalniki, senčnik, tuš, lockerji) in brezplačen internet.Standardne sobe (nivo 4*): dvoposteljne 17 m2, triposteljne 25 m2 s spalnico in TWC-jem. Sobe so klimatizirane. Hladilnik, sef, mini bar, sušilec za lase, telefon. Triposteljna soba vključuje dodatno posteljo. Zajtrk: vključen je samopostrežni turški in kontinentalni zajtrk. Po želji kosilo in večerja v lastni restavraciji na plaži (za doplačilo).Priporočilo: sproščeno, zeleno in domače vzdušje. Butično. Priporočamo.Povprečna ocena: 9/10Spletna stran: https://aida-hotel.com

HOTEL ANATOLIA 3*Lega: blizu morja (150 m).Hotel: družinski hotel z bungalovi v bujnem zelenju negovanega botaničnega vrta, otroško igrišče, paviljon – odprta in zaprta jedilnica, recepcija. Brezplačen internet. Brezplačna izposoja koles, brisač in senčnikov za na plažo.Sobe: klimatizirana soba s spalnico, balkonom in TWC-jem. V sobi je TV, priročna kuhinja s hladilnikom, sušilec za lase, telefon, brezplačen internet, sef.Leseni bungalov: dve sobi, dnevna soba in terasa; ena soba s francosko posteljo in dve postelji v ločenem prostoru, kuhinja, hladilnik, TWC. Bungalov je klimatiziran. TV, sušilec za lase, telefon, sef, brezplačen internet.Bungalovi: za 3 ali 4 osebe. Dve sobi, dnevna soba s kuhinjo in terasa; ena soba s francosko posteljo in ena ali dve postelji v ločenem prostoru, kuhinja, hladilnik, TWC. Bungalov je klimatiziran. TV, sušilec za lase, telefon, sef, brezplačen internet.Prehrana: bogat turški in kontinentalni samopostrežni zajtrk.Priporočilo: prijetno, urejeno s stilom, negovano okolje, za pare, posameznike in družine.Povprečna ocena: 9,2/10Spletna stran: http://anatoliaresort.com

HOTEL ODILE 3*Lega: ob morju (50 m).Hotel: družinski hotel v prostranem parku, v bujnem zelenju prostranega in negovanega botaničnega vrta, v katerem se nahaja 34 lesenih bungalovov in 20 standardnih sob. V hotel sta umeščena 2 velika bazena in bazen za otroke, večnamenska dvorana za jogo in telovadbo, odprta in zaprta zajtrkovalnica in recepcijska zgradba. Brezplačen internet.Sobe: klimatizirana soba s spalnico, balkonom in TWC-jem. V sobi je TV, priročna kuhinja s hladilnikom, sušilec za lase, telefon, brezplačen internet.Leseni bungalovi: soba s francosko posteljo in dve postelji v ločenem prostoru, TWC in terasa. Bungalovi so klimatizirani. TV, hladilnik, grelnik za vodo, sušilec za lase, telefon, brezplačen internet.Prehrana: bogat turški in kontinentalni samopostrežni zajtrk. Vključen je tudi snack ob 16.00 uri.Priporočilo: prijetno, prostrano, ob morju, za družine.Povprečna ocena: 9,1/10Spletna stran: http://www.hotelodile.com/

HOTEL BLUE & WHITE 3* Lega: ob morju (50 m).Hotel: manjši družinski hotel z s prijetnim vzdušjem vključuje 19 bungalovov, bar, restavracijo, knjižnico in TV sobo, biljard in namizni tenis, wellnes-masažni salon, dvorano za jogo, ples in telovadbo, lastno plažo in  igrišče za otroke. Brezplačen internet.Standardne sobe: spalnica, TWC in majhen balkon. Klima naprava, hladilnik, sef, mini bar, sušilec za lase, grelnik za vodo. Triposteljna soba vključuje dodatno posteljo. Zajtrk: vključen je samopostrežni turški in kontinentalni zajtrk.Priporočilo: prijetno, sproščeno, blizu morja. Povprečna ocena: 8,9/10Spletna stran: https://www.bluewhitehotel.com

BUNGALOVI MERCAN 3*Lega: okoli 200 m od morja.Hotel: v nasadu pomarančevcev je 16 lesenih bungalovov z ležalniki in visečimi mrežami, zajtrkovalnica; na lastni plaži so ležalniki in restavracija. Brezplačen internet.Leseni bungalovi za 2 osebi: spalnica, TWC in balkon. Klima naprava, hladilnik, sef, mini bar, sušilec za lase, grelnik za vodo.Zajtrk: vključen je samopostrežni turški in kontinentalni zajtrk.Priporočilo: v nasadu pomarančevcev, zeleno in prijetno, sproščeno.  Povprečna ocena: 9/10Spletna stran: http://www.mercanbungalow.com/

BUNGALOVI SERA 3*Lega: okoli 250 m od morja.Namestitev: v domačem okolju in nasadu pomarančevcev je 5 lesenih bungalovov in sobe v zidanih hiškah, zajtrkovalnica in prijazno osebje. Na voljo je brezplačen internet, ležalniki in kolesa. V ceno so vključeni tudi  ležalniki na plaži. Standardne sobe: soba s francosko posteljo in kavčem (pomožno ležišče), TWC, majhna terasa. Sobe so klimatizirane. Hladilnik, sušilec za lase, grelnik za vodo.Leseni bungalovi: soba s francosko posteljo in kavčem (pomožno ležišče), TWC, terasa. Bungalovi so klimatizirani. Hladilnik, sušilec za lase, grelnik za vodo.Zajtrk: vključen je samopostrežni turški zajtrk.Priporočilo: v nasadu pomarančevcev, domače, prijetno in sproščeno.Povprečna ocena: 9/10Spletna stran: http://www.serapansiyon.com/en/

PENZION ROSEMARY – budgetLega: okoli 150 m od morjaPenzion: preprost penzion z 8 sobami in zajtrkovalnico, brezplačen WIFI.Standardna soba: spalnica, klima, TWC, TV.Zajtrk: turški samopostrežni zajtrk.Priporočilo: ugodno, prijetno, preprosto, budget.Spletna stran: http://rosemary-pansiyon.cirali.hotels-antalya.net/en/

Z izpolnitvijo prijave na tej spletni strani se prijavljate na potovanje v organizaciji Agencije Oskar. Prijava je informativne narave, program potovanja pa velja kot prva ponudba. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije Oskar. Prijave sprejema Agencija Oskar ter vse pooblaščene turistične agencije tudi pisno oziroma telefonsko do 35 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.
Po prijavi boste prejeli dokument Agencije Oskar (račun), iz katerega so razvidni vsi podatki o naročenem potovanju in dodatnih storitvah, kot tudi razpored plačil in morebitni ostali dogovori. S plačilom prvega obroka računa v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom (v primeru odloženega plačila zavarovano z osebnimi čeki, kreditom ali trajnikom). Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine.

I. SPLOŠNA DOLOČILA

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe, ki jo skleneta Agencija Oskar, d.o.o. (v nadaljevanju Agencija Oskar) oziroma v njenem imenu pooblaščena agencija, in potnik, ki se prijavlja na turistični paket v organizaciji Agencije Oskar. V primeru, da je posamezna določba v programu urejena drugače kot v teh splošnih pogojih, veljajo določbe, navedene v programu.
V primeru telefonske prodaje oziroma prodaje preko interneta se šteje, da je potnik sprejel določila teh splošnih pogojev takrat, ko je telefonsko oziroma preko interneta naročil potovanje. Z določili splošnih pogojev se potnik lahko seznani na spletni strani http://www.agencija-oskar.si, kjer so posebej označeni in splošno dostopni.
Naročnik oziroma potnik je vsaka oseba, ki je opravila veljavno rezervacijo ali opravila nakup/plačilo turističnega paketa.
Ti splošni pogoji ne veljajo za nakupe letalskih vozovnic ter prodajo turističnih paketov v organizaciji drugih ponudnikov, kjer nastopa Agencija Oskar kot posrednik. V tem primeru potnika zavezujejo splošni pogoji organizatorja oziroma letalskega prevoznika in mednarodna zakonodaja na tem področju. Ti splošni pogoji ne veljajo za zavarovanje zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, kjer Agencija Oskar nastopa kot posrednik. V tem primeru veljajo splošni pogoji zavarovalnice.

II. PRIJAVA IN POGODBA

Na turistični paket v organizaciji Agencije Oskar se potnik lahko prijavi v Agenciji Oskar ali kateri koli pooblaščeni agenciji. Program potovanja velja kot ponudba. Na osnovi ponudbe se potnik pisno ali ustno prijavi na izbran turistični paket. Ob prijavi potnik prejme dokument Agencije Oskar (račun/pogodbo o potovanju), iz katerega so razvidni vsi podatki o naročenem turističnem paketu in dodatnih storitvah, kot tudi razpored plačil in morebitni ostali dogovori. Potnik je dolžan dokument pregledati in v primeru kakršnegakoli nesoglasja ali napake le-tega reklamirati v roku enega dneva po njegovi izdaji. S plačilom prvega obroka (akontacija) se šteje, da je pogodba sklenjena. Potnik je dolžan ob prijavi navesti zahtevane podatke in predložiti dokumente, ki jih zahteva program turističnega paketa ter izvršiti plačilo v skladu z določbami teh splošnih pogojev. V primeru, da potnik ob prijavi ne navede pravilnih podatkov, je odgovoren za vse stroške oziroma posledice, nastale zaradi napačnih podatkov.
Prijava potnika je zavezujoča. Od nje lahko odstopi v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja. Za zavezujočo prijavo se poleg plačanega 1. obroka računa šteje tudi vsaka prijava ali naročilo, posredovano v ustni ali pisni obliki, ki vsebuje ime in priimek potnika in ostalih udeležencev, številko kreditne kartice ali identifikacijo drugega plačilnega inštrumenta, plačilo ali delno plačilo cene turističnega paketa ali drugo konkludentno dejanje, ki nakazuje na to, da je potnik posredoval zavezujočo prijavo.
Zgoraj navedeni pogoji ne veljajo za turistične pakete, ki jih organizira Agencija Oskar za t. i. zaključene skupine oziroma za turistične pakete po naročilu (individualne ponudbe). V tem primeru velja program potovanja kot ponudba, na osnovi ponudbe pa se potnik pisno prijavi na turistični paket z izpolnitvijo prijavnice, ki je posebej izdelana na osnovi pogojev iz programa, oziroma s kakršnokoli drugo pisno potrditvijo. Z izpolnitvijo prijavnice oziroma predložitvijo osebnih podatkov potnikov se šteje, da je pogodba sklenjena in je potnik ob morebitni odpovedi turističnega paketa dolžan poravnati vse stroške v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja. Agencija Oskar je v skladu s pogodbo dolžna potniku nuditi storitve, ki imajo vsebino in lastnosti, kot so napovedane v pogodbi oziroma programu turističnega paketa in skrbeti za pravice in interese potnika v skladu z dobrimi poslovnimi običaji.
Potnik je dolžan skrbeti, da sam osebno, njegove osebne listine in njegova prtljaga izpolnjujejo pogoje, ki so predpisani z obmejnimi, carinskimi, sanitarnimi, denarnimi in drugimi upravnimi predpisi. Agencija Oskar ima pravico zavrniti prijavo potnika, za katerega lahko upravičeno vnaprej domneva, da teh pogojev ne izpolnjuje oziroma jih lahko ne bi izpolnjeval tekom potovanja.

III. PRIJAVNINA IN VARŠČINA

Agencija Oskar za svoje storitve zaračunava naročniku standardne rezervacijske stroške in stroške za sestavo ponudbe pri prodaji turističnih paketov skladno z razpisom na vsako rezervacijo. Agencija Oskar lahko za posamezni turistični paket določi drugačne rezervacijske stroške. V primeru bolj zapletenih ponudb po želji za individualna potovanja Agencija Oskar lahko zaračuna potniku 21,00 EUR v obliki varščine za izdelavo ponudbe. Če potnik ponudbe ne sprejme, se varščina ne vrača.

IV. PRODAJA LETALSKIH KART

Pri prodaji letalskih kart veljajo pogoji, katere določi prevoznik. Potnik je o pogojih za prodajo letalskih kart seznanjen pred ali ob nakupu s strani Agencije Oskar. Pri prodaji letalskih kart nastopa Agencije Oskar zgolj kot posrednik za sklenitev rezervacije in izvedbo plačila. V tem primeru potnika zavezujejo splošni pogoji organizatorja oziroma letalskega prevoznika in mednarodna zakonodaja na tem področju. Agencija Oskar ne odgovarja za izvedbo leta ter ne odgovarja za izbiro prevoznika s strani potnikov. Potnik sam izbere prevoznika po svojih željah in kriterijih in za svojo izbiro odgovarja sam. Agencija Oskar je odgovorna potniku posredovati vse potrebne informacije, ki jih ta potrebuje za svoje potovanje. Potnik lahko pridobi informacije o produktih in storitvah, ki jih posreduje Agencija Oskar, osebno v poslovalnici, po elektronski pošti, prek telefonskih klicev ter spletne strani. Vsak produkt narekuje svoje pogoje in svoj način rezervacije, za katere se šteje, da je potnik z njimi seznanjen ob opravljeni rezervaciji.

Storitev Agencije Oskar je zaključena, ko je potniku posredovana potrditev rezervacije in izdana letalska karta. Od tega trenutka naprej je potnik v neposrednem razmerju z odgovornim letalskim prevoznikom. Ob morebitni ne izvedbi ali pomanjkljivi izvedbi leta, potnik zahtevek za nadomestilo za vplačano letalsko karto naslovi neposredno na prevoznika.

V. PLAČILO

Za dan plačila se šteje dan, ko potnik izvrši vplačilo neposredno pri Agenciji Oskar ali pooblaščeni agenciji, oziroma ko Agencija Oskar prejme plačilo na transakcijski račun. Potnik ob prijavi plača 30 % cene potovanja. Preostali del potnik plača najmanj 10 dni pred začetkom potovanja, v kolikor ni na dokumentu Agencije Oskar (pogodba, račun) drugače določeno. Pravočasno plačilo pomeni potrjeno rezervacijo. Če potnik ne plača v dogovorjenem roku, to pomeni odpoved turističnega paketa in se smiselno uporabijo določila o potnikovi odpovedi turističnega paketa.

Potnik se obvezuje vplačati razliko, ki bi nastala zaradi morebitne računske napake na izdanem dokumentu Agencije Oskar, Agencija Oskar pa se obvezuje vrniti potniku eventualno preveč zaračunani znesek, ki izvira iz računske napake. Ta obveza velja do izteka poslovnega leta.

Agencija Oskar lahko v programu določi, da potnik plača določene storitve, ki bodo opravljene na kraju samem, njenemu predstavniku (»obvezno doplačilo na kraju samem«). V tem primeru Agencija Oskar ne nastopa kot organizator niti kot posrednik, ampak zgolj kot informator. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke izključno od izvajalca storitve na kraju samem. Kadar za potnika turistični paket rezervira pooblaščena turistična agencija, veljajo vsa določila iz te točke smiselno tudi za pooblaščeno turistično agencijo.

VI. CENE

Cene turističnega paketa so določene s programom ter veljajo od dneva objave programa do spremembe. V ceno so vštete storitve, ki so navedene v programu turističnega paketa. Za potnika je veljavna cena na dan sklenitve pogodbe/izdaje računa. V skladu z veljavno zakonodajo lahko Agencija Oskar to ceno spremeni tudi po sklenitvi pogodbe, in sicer zaradi sprememb v menjalnem tečaju ali zaradi sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno turističnega paketa. V primeru spremembe cene iz tega naslova Agencija Oskar o tem najkasneje 20 (dvajset) dni pred odhodom pisno obvesti potnika oziroma pooblaščeno turistično agencijo, ki je naredila rezervacijo, ter izda dodatni dokument (račun), ki ga je potnik dolžan plačati pred odhodom. Sprememba cene iz naslova tečajnih razlik se obračunava kot razlika vrednosti tistega dela stroškov, ki so izraženi/obračunani v tuji valuti, in je obračunana po tečaju (1) tuje valute na dan priprave turističnega paketa (načrtovana cena po ponudbi) ter (2) na dan priprave obvestila o spremembi cene (običajno 20 – 23 dni pred odhodom). Za preračun se upošteva tečaj Banke Slovenije. Če zvišanje dogovorjene cene preseže 8 odstotkov cene turističnega paketa, lahko potrošnik odstopi od pogodbe, ne da bi moral povrniti škodo. V tem primeru bo Agencija Oskar potniku vrnila vplačani znesek.
Prav tako Agencija Oskar v programu turističnega paketa določi izhodiščno ceno pri določenem številu potnikov, ki se lahko spremeni, v kolikor se za potovanje prijavi manjše število potnikov. Agencija Oskar v programu navede to dodatno ceno v obliki »obveznega doplačila v primeru velikosti skupine od/do oseb«. Ob prijavi Agencija Oskar potniku zaračuna izhodiščno ceno potovanja. V kolikor nastopijo pogoji za spremembo cene iz naslova »manjše skupine«, potnik ne more odstopiti od pogodbe, saj je bil z njimi seznanjen ob prijavi.

VII. CENE LETALSKIH KART

Cene produktov, navedene na spletnih straneh in reklamnem materialu, so informativne narave. Natančne cene posameznih produktov potniki dobijo v poslovalnici, prek telefona ali elektronske pošte. Podane cene, ki jih potnik prejme v ponudbi, vključujejo vse pristojbine in dodatke, razen če je zaradi narave storitve ali produkta drugače določeno. Posredovane cene letalskih kart s strani Agencije Oskar so veljavne le na dan rezervacije! Letalska karta se sicer lahko izda v določenem časovnem roku, vendar si letalski prevoznik pridržuje pravico do spremembe cene.

VIII. ARANŽMAJI, KJER AGENCIJA OSKAR NI ORGANIZATOR POTOVANJA

V primeru, da Agencija Oskar ni organizator turističnega paketa, nastopa v vlogi informatorja. V tem primeru podaja prejete informacije od organizatorja turističnega paketa potniku in mu pomaga pri prijavi. Pogoji prijave, plačila in morebitne odpovedi turističnega paketa so v skladu z veljavnimi pogoji organizatorja potovanja. Na dokumentu Agencije Oskar je naveden organizator turističnega paketa. Šteje se, da Agencija Oskar prodaja tovrstne turistične pakete v tujem imenu in za tuj račun. Morebitno reklamacijo ureja potnik z organizatorjem potovanja, Agencija Oskar pa mu ob tem nudi vso potrebno pomoč.

IX. POSEBNE STORITVE

Posebne storitve so tiste storitve, ki praviloma niso vštete v ceno turističnega paketa (enoposteljna soba, posebna prehrana, druga doplačila po želji …) ali pa so za njih v programu predvidena doplačila (vizumi, druga doplačila ipd.), zato jih potnik plača posebej, razen če ni v programu drugače določeno.
V primeru, da so k posameznemu turističnemu paketu razpisane posebne storitve, potnik posreduje želje po teh storitvah ob prijavi, doplača pa jih k ceni potovanja. Objavljene cene posebnih storitev veljajo zgolj v primeru naročila in plačila teh storitev ob prijavi na potovanje. Med potovanjem potnik doplača posebne storitve vodji potovanja ali predstavniku Agencije Oskar v kraju, kjer se storitev opravlja, v ustrezni valuti, če je med potovanjem to storitev še mogoče naročiti, po ceni, veljavni na kraju samem. Če se potnik sam prijavi na turistični paket, lahko prepusti Agenciji Oskar, da se mu potrudi najti sopotnika, s katerim bo delil sobo, oziroma ki je pripravljen z njim deliti sobo. Ne glede na omenjeno pa mora posamezno prijavljeni potnik ob prijavi doplačati za enoposteljno sobo. V primeru, da se posamezno prijavljenemu potniku najde sopotnik, se potniku po potovanju vrne doplačiloza enoposteljno sobo. V primeru, da se na turistični paket prijavita dva, ki sta skupaj v sobi, pred potovanjem pa eden od njiju turistični paket odpove, drugi potnik nosi stroške doplačila za enoposteljno sobo, če mu ni možno najti drugega sopotnika.

X. ODSTOPNINA

Potnik se ob prijavi lahko odloči za vplačilo odstopnine. Pogoji odstopnine so določeni s splošnimi pogoji zavarovalnice in skladno z njenim veljavnim cenikom.

XI. POTNIKOVA SPREMEMBA POGODBE ALI ODPOVED TURISTIČNEGA PAKETA

Potnik ima pravico zahtevati spremembo pogodbe (npr. sprememba imena, dodatne storitve, sprememba namestitve ipd.) po njeni sklenitvi, Agencija Oskar pa je dolžna preveriti, če je to sploh mogoče. V primeru spremembe pogodbe na zahtevo potnika Agencija Oskar lahko zaračuna potniku administrativne stroške v višini 21,00 EUR za spremembo, v kolikor ni s temi splošnimi pogoji drugače določeno. V primeru, da s spremembo nastanejo dodatni stroški (npr. sprememba letalske karte), jih je potnik dolžan poravnati.
Potnik ima pravico do odpovedi turističnega paketa, in sicer v poslovalnici, kjer se je prijavil, ali direktno na prijavnem mestu Agencije Oskar. V primeru, ko potnik odpove turistični paket, ima Agencija Oskar pravico do povračila stroškov, ki so odvisni od časa, ki je ostal do začetka potovanja. V vsakem primeru Agencija Oskar zahteva povrnitev administrativnih stroškov rezervacije v višini 21,00 EUR. Če na programu ni drugače določeno, veljajo spodaj napisani odpovedni stroški:

Za turistične pakete: • odpoved do 45 dni pred odhodom, 20 % cene aranžmaja,
• odpoved od 44 do 30 dni pred odhodom, 30 % cene aranžmaja,
• odpoved 29 do 22 dni pred odhodom, 50 % cene aranžmaja,
• odpoved 21 do 15 dni pred odhodom, 80 % cene aranžmaja,
• odpoved kasneje kot 15 dni pred odhodom, 100 % cene aranžmaja.

Za enodnevne turistične pakete: • odpoved do 30 dni pred odhodom, 10 % cene aranžmaja,
• odpoved od 29 do 22 dni pred odhodom, 20 % cene aranžmaja,
• odpoved 21 do 15 dni pred odhodom, 30 % cene aranžmaja,
• odpoved 14 do 8 dni pred odhodom, 50 % cene aranžmaja,
• odpoved 7 do 1 dan (24 ur) pred odhodom, 80 % cene aranžmaja,
• odpoved na dan (manj kot 24 ur), 100 % cene aranžmaja.

Ne glede na zgoraj določene stroške odpovedi so le-ti lahko drugačni, kadar to narekujejo pogoji organiziranja potovanja, torej ki jih Agenciji Oskar narekujejo veljavni pogoji prodaje in/ali jih pogojujejo poslovni partnerji.
Ne glede na zgoraj določene stroške so stroški odpovedi lahko tudi drugačni, če so navedeni v programu turističnega paketa ali pogodbi.
Ob odpovedi turističnega paketa pred odhodom potnik poda pisno odpoved oziroma podpiše odpovedni dokument, ki mu ga izda Agencija Oskar. Če potnik zavrne podpis ali potrditev tega dokumenta, se šteje, da potovanja ni odpovedal.
Med potovanjem lahko potnik prekine turistični paket na svojo željo. Če potnik med potovanjem turistični paket prekine, ob vrnitvi nima pravice do povračila stroškov ali kupnine, ne delno, ne v celoti. V kolikor potnik med potovanjem po svoji želji spremeni program oziroma ne potuje po programu, ki je sestavni del pogodbe z Agencijo Oskar, se šteje, da je potnik odstopil od pogodbe med potovanjem. V tem primeru je potnik odgovoren za stroške in škodo, ki jih je s tem povzročil. V primeru spremembe programa na lastno željo ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi na strani Agencije Oskar zaradi nepravilno opravljene storitve, potnik nima pravice zahtevati kakršnekoli odškodnine ali znižanja cene.
Agencija Oskar oziroma pooblaščena oseba lahko kadar koli pred potovanjem ali na dan odhoda zavrne osebo, kadar oceni, da bi potnik lahko ogrozil zdravje ali premoženje sebe ali drugih, oziroma ki je ob odhodu očitno pod vplivom alkohola, drog ali drugih tovrstnih substanc. Agencija Oskar v tem primeru ravna po določilih o potnikovi odpovedi.
Agencija Oskar ima pravico med potovanjem zahtevati od potnika, da prekine skupno pot s skupino, če ne poskrbi za to, da sam osebno, njegove osebne listine in njegova prtljaga izpolnjujejo pogoje, ki so predpisani z obmejnimi, carinskimi, sanitarnimi, denarnimi in drugimi predpisi, ali če je očitno pod vplivom alkohola, drog ali drugih tovrstnih substanc ali če se neprimerno obnaša do ostalih sopotnikov in njegovo izločitev zahteva skupina. Agencija Oskar v tem primeru ravna po določilih o potnikovi odpovedi. Agencija Oskar bo uveljavljala vso škodo, ki bi jo na poti oziroma med trajanjem izvajanja turističnega paketa potnik povzročil s svojim neustreznim ravnanjem.
Višina stroškov odpovedi turističnega paketa v primeru, da Agencija Oskar ni organizator potovanja, je določena s splošnimi pogoji ali drugim aktom organizatorja.

XII. ORGANIZATORJEVA SPREMEMBA PROGRAMA ALI ODPOVED POTOVANJA

Agencija Oskar si v skladu z veljavno zakonodajo pridržuje pravico do odpovedi turističnega paketa, če se na turistični paket ne prijavi minimalno potrebno število potnikov, ki je navedeno v programu. Agencija Oskar potnika obvesti o odstopu pogodbe, če se ni prijavilo minimalno število potnikov, najkasneje:
- 20 dni pred začetkom turističnega paketa, ki traja več kot 6 dni,
- 7 dni pred začetkom turističnega paketa, ki traja od 2 do 6 dni,
- 2 dni (48 ur) pred začetkom turističnega paketa, ki traja manj kot 2 dni.
V primerih, ko Agencija Oskar izrecno pisno jamči odhod, ne more odpovedati turističnega paketa, razen če se prijavi manj kot v programu predvideno najmanjše število potnikov.
Agencija Oskar si pridržuje pravico do popolnega ali delnega odstopa od pogodbe, če pred izvajanjem ali med izvajanjem programa nastopijo izredne okoliščine, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, odstraniti ali se jim izogniti, za Agencijo Oskar pa te okoliščine pomenijo utemeljen razlog, da pogodbe ne bi sklenila, če bi obstajale ob sklenitvi pogodbe.
Agencija Oskar lahko odpove pogodbo oziroma odstopi od pogodbe in zahteva povrnitev škode od potnika, ki neposredno krši določbe pogodbe, ki jo je sklenil z Agencijo Oskar, predvsem če se ugotovi, da je potnik namerno sporočil napačne podatke o številu potnikov ali njihovi starosti, oziroma je med potovanjem prišlo do sprememb, potnik pa o tem ni obvestil Agencije Oskar. Agencija Oskar si pridržuje pravico (in ne odgovarja) za spremembe dneva in časa odhoda oziroma za odpovedi turističnega paketa zaradi spremembe letalskega voznega reda ali nastopa višje sile ter pravico do spremembe smeri potovanja, če se spremenijo pogoji za potovanje (nov vozni red, negotov položaj v državi, kjer je organiziran program, naravne nesreče ali drugi nepredvideni vzroki, na katere Agencija Oskar ne more vplivati), brez posebne odškodnine in po veljavnih predpisih v potniškem prometu.
Odgovornost Agencije Oskar je omejena zgolj na neizvedbo določenega dela programa, v delu, ki pomeni ustrezne materialne stroške. Agencija Oskar ne odgovarja za nematerialno škodo, ki bi nastala iz naslova zamud, odpovedi ali spremembe prevoza ali prevoznega sredstva.
Agencija Oskar ne more prevzeti odgovornosti za spremembe programa zaradi nastopa kakršnekoli višje sile med potekom programa. V teh primerih lahko potnikom zagotovi storitve v spremenjeni obliki, glede na obstoječe možnosti. V primeru, da Agencija Oskar odpove turistični paket, ima potnik pravico do celotnega povračila vplačane cene aranžmaja, nima pa pravice do povračila stroškov vizuma ali stroškov cepljenj, ki so bili s programom zahtevani. O kakršnikoli naknadni spremembi programa Agencija Oskar potnika nemudoma obvesti.
V primeru, da stanje na kraju samem Agenciji Oskar ne dopušča namestitve potnikov v naročenem objektu, lahko Agencija Oskar namesti potnika v istem kraju v drug objekt enake ali višje kategorije.

XIII. SPREMEMBE IN ODPOVEDI LETALSKIH KART

Sprememba produkta ali storitve (npr. sprememba datuma, destinacije...) je možna, vendar le v primeru, kadar pogoji produkta ali storitve to dopuščajo. Vsaka izvedba spremembe je povezana z dodatnimi stroški, ki so določeni v pogojih ponudnika produkta ali storitev in o katerih je bil potnik predhodno seznanjen in če omenjeni pogoji želene spremembe omogočajo.
Potnik ima pravico produkt ali storitev kadarkoli odpovedati, vendar v trenutku odpovedi začnejo veljati odpovedni stroški po pogojih posameznega produkta ali storitve.
Kadar potnik ob potrditvi letalske vozovnice predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin (ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini) potovanja ne bo udeležil, lahko vplača odstopnino. Pogoji odstopnine so določeni s splošnimi pogoji zavarovalnice in skladno z njenim veljavnim cenikom.
V primeru, da letalska družba odpove let, ima potnik pravico do celotnega povračila vplačane cene, nima pa pravice do povračila stroškov vizuma, potrebnega za vstop v državo, kamor naj bi potoval, stroškov cepljenj, ki jih ta država zahteva ali stroškov vplačane odstopnine.
Agencija Oskar si ob kakršni koli spremembi ali odpovedi povezani z letalsko vozovnico pridržuje pravico do povrnitve administrativnih stroškov v višini 15,00 EUR.

XIV. POTNI DOKUMENTI

Potnik mora imeti veljaven potni list ali drug veljaven dokument, s katerim lahko vstopi v državo, v katero ali skozi katero potuje. Potnik je dolžan paziti na vsa določila glede veljavnosti potovalnega dokumenta. Veljavnost dokumenta se upošteva na ZADNJI dan potovanja! Agencija Oskar za morebitne neprijetnosti ali prisilno prekinitev potovanja potnika iz tega naslova ne odgovarja.

Potnik je dolžan pridobiti vizume, ki so za te države zahtevani. Če potnik te obveznosti ne izpolni, Agencija Oskar ravna po določilih o potnikovi odpovedi turističnega paketa. V primeru, da potniku ureja vizum Agencija Oskar, le-ta ne jamči za uspešnost pridobitve vizuma. Stroškov pridobitve vizumov Agencija Oskar potniku ne vrača. V primeru zavrnitve vstopa v državo ali druge ovire nosi vse stroške potnik sam. Smatra se, da si potnik ureja vizum sam, če Agenciji Oskar ne dostavi vseh potrebnih dokumentov v predpisanem roku, ne glede na to, ali je potnik pri Agenciji Oskar že vplačal pridobitev teh dokumentov.
Zaradi zahtev v mednarodnem potniškem prometu (letalski, ladijski, avtobusni ...) je potnik dolžan ob prijavi posredovati vse potrebne podatke o vseh udeležencih potovanja, ki jih prijavlja. Podatki se morajo v celoti ujemati s podatki v uradnih dokumentih, ki so jih udeleženci potovanja dolžni v skladu s predpisi o prestopu državne meje in ustreznimi tujimi zakonodajnimi akti nositi s seboj. V primeru, da napačni podatki povzročijo zamudo, dodatne stroške ali prekinitev potovanja drugim udeležencem potovanja, odgovarja za vse nastale stroške udeležencem potovanja potnik sam.
Če potnik med potovanjem izgubi dokumente ali so mu le-ti ukradeni, so pa nujno potrebni za nadaljevanje potovanja ali za vrnitev v domovino, si potnik na lastne stroške priskrbi nove. V primeru, da mora potnik zaradi izgube ali kraje dokumentov prekiniti turistični paket, ni upravičen do kakršnegakoli povračila vplačanega turističnega paketa ali do povrnitve stroškov.

XV. OBVESTILA PRED ODHODOM

Potnik prejme končno obvestilo najkasneje 5 (pet) dni pred odhodom. Škodo, ki bi nastala, ker bi potnik podal nepopoln ali nepravilen naslov, nosi potnik. V primeru, da potnik v navedenem roku ne prejme obvestila, se je dolžan sam javiti na svojem prijavnem mestu in ga zahtevati. Reklamacij iz naslova ne prejete pošte Agencija Oskar ne upošteva.

XVI. ZDRAVSTVENI PREDPISI

Potnik je dolžan opraviti cepljenja, ki so za državo potovanja zahtevana. V primeru, da so v programu za potovanje navedena oziroma zahtevana določena cepljenja, si mora vsak potnik sam priskrbeti mednarodno potrdilo - rumeno knjižico z vpisanimi opravljenimi cepljenji. Agencija Oskar ne odgovarja za morebitne zaplete ali potnikovo prekinitev turističnega paketa zaradi potnikovega nespoštovanja zdravstvenih predpisov države, v katero vstopa, kakor tudi ne za stroške povezane s tem.

XVII. CARINSKI IN DEVIZNI PREDPISI

Potnik je dolžan spoštovati vse carinske in devizne predpise Republike Slovenije, kakor tudi predpise vseh drugih držav v katere in skozi katere potuje. Če zaradi nespoštovanja predpisov potnik potovanja ne bi mogel nadaljevati, sam nosi vse posledice in stroške, ki nastanejo v zvezi s tem njemu in vsem drugim sopotnikom.

XVIII. PRTLJAGA

Agencija Oskar ne odgovarja za prevoz, krajo ali poškodovanje potnikove prtljage ali drugih osebnih stvari, dragocenosti in dokumentov iz namestitvenih objektov (hotelskih sob, apartmajev ipd.) in prevoznih sredstev (letal, avtobusov, ladij ipd.). Prijavo izgubljene ali poškodovane prtljage potnik sam naslovi na prevoznika ali hotel. Prevoz posebne prtljage (kot so kolo, surf, golf oprema, smuči, glasbeni inštrumenti ipd.) mora potnik najaviti že ob prijavi ter plačati prevozniku v skladu s pravili prevoznika, v kolikor v programu turističnega paketa ni drugače določeno. Vse stroške oziroma škodo, ki bi zaradi tega nastala, nosi potnik sam.
Pri prevozu ima potnik pravico do brezplačnega prevoza določene teže prtljage (po določilih prevoznika), vsak dodatni kilogram pa doplača potnik sam na kraju samem v ustrezni valuti oziroma po določilih prevoznika. Otroci do dveh let nimajo pravice do brezplačnega prevoza prtljage.
Pri nizkocenovnem prevozniku je dovoljena teža prtljage, ki jo potnik odda ob prijavi na let, običajno nižja od dovoljene pri rednih prevoznikih. Vsak dodatni kilogram se doplača. Tudi dovoljena teža osebne prtljage, ki jo vzame potnik s seboj na letalo, je lahko nižja, o čemer so potniki obveščeni najkasneje z obvestilom pred odhodom.

XIX. INFORMACIJE

Informacije, ki jih potnik dobi na prijavnem mestu, ne obvezujejo Agencije Oskar bolj kot navedbe v programu ali ponudbi. V primeru dvoma se vedno šteje za veljavno pisna ponudba, račun in pogodba o potovanju, pisna informacija ali pisna razlaga.

XX. REKLAMACIJE OZIROMA PRITOŽBE

Potnik je dolžan nepravilnosti sporočiti predstavniku Agencije Oskar na kraju samem, ko se zgodijo. V primeru, da bi bila reklamacija lahko rešena na kraju samem (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa ni sporočil napake oz. nepravilnosti predstavniku agencije, se šteje, da se je potnik strinjal s tako storitvijo in s tem je izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij. Potnik lahko vloži pisno reklamacijo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila storitev nepravilno opravljena, sicer Agencija Oskar le-te vsebinsko ne obravnava. Reklamacija mora biti utemeljena. Potnik naj zato reklamaciji priloži ustrezne dokaze in/ali ustrezno potrdilo hotelirja, prevoznika oziroma druge ustrezne osebe o dejanskem stanju, na podlagi katerega potnik uveljavlja svoj zahtevek.
Agencija Oskar je dolžna pisno odgovoriti na reklamacijo v 8 dneh po njenem prejemu. Če gre za enostavno pomanjkljivost in napaka ni sporna (oziroma če potnik ni priložil vseh potrebnih dokumentov v roku, potrebnem za njihovo pridobitev) je Agencija Oskar dolžna po prejemu popolnega reklamacijskega zahtevka zahtevi ugoditi. Če napaka ni enostavna, je Agencija Oskar dolžna raziskati vse okoliščine, ki so pripeljale do reklamacije. Dokler Agencija Oskar ne odloči o pritožbi, se potnik odreče posredovanju katerekoli druge osebe, sodnih ustanov ali dajanja informacij javnim glasilom.
Višina odškodnine je omejena z višino cene vplačanega potovanja oziroma z višino realne vrednosti neizvedenih storitev. To določilo ne velja v primeru, ko ima Agencija Oskar pravico do odpovedi aranžmaja ali spremembe programa, skladno z določili teh splošnih pogojev in zakona.
Ne glede na vloženo reklamacijo je potnik dolžan poravnati svoje obveznosti po izdanih računih za opravljeno storitev v skladu z razporedom plačil, morebitna odškodnina pa se izplača po končanem reklamacijskem postopku na osebni račun potnika.

XXI. ODGOVORNOST ZA TOČNOST LETALSKIH PREVOZNIKOV

Agencija Oskar ne odgovarja za točnost letalskih prevozov na rednih ali izrednih poletih in tudi ne za zamude letal kakor tudi ne za spremembe potovanja potnika, ki bi nastale kot posledica takšnih zamud. V primeru, da letalska družba odpove let še pred pričetkom potovanja, ima potnik pravico do celotnega povračila vplačane cene. V primeru odpovedi leta potnik nima pravice do povračila stroškov vizuma, potrebnega za vstop v državo, kamor naj bi potoval, ali stroškov cepljenj, ki jih ta država zahteva.

XXII. UPORABA PODATKOV

Agencija Oskar vse pridobljene podatke o potnikih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Agencija Oskar vse pridobljene podatke o potnikih obdeluje skladno s Politiko varstva osebnih podatkov, dostopno na www.agencija-oskar.si.

XXIII. KONČNA DOLOČILA

V primeru spora med strankami se uporabi pristojno sodišče.

Agencija Oskar d.o.o.

Kranj, 03. april 2020

Prijavite se

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predviden vodnik Opomba
25. jun 02. jul 8 od 624 € od 624 € Zagotovljeno SELAN VESNA direkten let iz Ljubljane Program Prijava
16. jul 23. jul 8 od 684 € od 684 € Zagotovljeno STERNEN MANCA direkten let iz Ljubljane Program Prijava
23. jul 30. jul 8 od 684 € od 684 € Zagotovljeno STERNEN MANCA direkten let iz Ljubljane Program Prijava
30. jul 06. avg 8 od 684 € od 684 € Zagotovljeno STERNEN MANCA direkten let iz Ljubljane Program Prijava
06. avg 13. avg 8 od 684 € od 684 € Zagotovljeno STERNEN MANCA direkten let iz Ljubljane Program Prijava
17. sep 24. sep 8 od 624 € od 624 € Zagotovljeno direkten let iz Ljubljane Program Prijava
24. sep 01. okt 8 od 624 € od 624 € Zagotovljeno direkten let iz Ljubljane Program Prijava

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)