Ederlezi-ples

  • veličastni spomeniki carigrajske preteklosti
  • barantajte na egipčanskem&pokritem bazarju
  • prepustite se vzdušju največjega romskega festivala Ederlezi

Foto potep z Arnejem Hodaličem v Carigrad in Ederlezi

Foto potep z Arnejem Hodaličem v Carigrad in Ederlezi - V PRIPRAVI


Potovanje je namenjeno predvsem fotografom in fotografskim navdušencem, zato bo večina aktivnosti (posamezni ogledi, zadrževanja na določenih krajih ob posebnih svetlobnih pogojih in podobno) namenjenih izključno temu. Tak ritem potovanja in določene prioritete na poti se kar precej razlikujejo od običajnih potovanj, zato je zaželeno, da se potniki zares navdušujejo nad fotografiranjem in vsem, kar je povezano s tem. Zgodnejša vstajanja, prilagajanje postankov svetlobnim razmeram in manjše improvizacije namenjene boljšim pogojem za fotografiranje.

Spustite se v vrtinec svetovne metropole, 1600-letne prestolnice na dveh kontinentih… Naj vas vzhodnjaški vrvež bazarjev preplete z levantinskim utripom… mogočne zgradbe s slavno preteklostjo… bosporska ožina z dvema celinama!

Prepustite se sožitju slavne preteklosti in barvite sedanjosti... doživite temperamentno noč s trebušnimi plesalkami v nočnem klubu ali turško večerjo ob zvokih ciganske glasbe... ki se lahko razvije v spontano veselico.

Zaživite z največjim romskim festivalom Ederlezi in se z njimi veselite do zgodnjega jutra. Potem pa uživajte v pregledu fotografij …

Arne Hodalič je svetovno priznani fotograf, od leta 2006 urednik fotografije National Geographic Magazine Slovenije. Je potapljač, jamar in poklicni skiper. Od leta 1990 do leta 2004 je delal v Parizu kot fotoreporter v nekaterih pomembnejših fotografskih agencijah in v tistem času organiziral ali se udeležil nekaterih velikih ekspedicij. Objavlja v najpomembnejših svetovnih časopisih in revijah, med drugim tudi v ameriški izdaji National Geographica. Svoje delo je predstavil na 30 samostojnih in 15 skupinskih razstavah v Evropi. Izdal je več foto-knjig in priročnikov. Je soavtor scenarijev za dokumentarne filme in intenzivno dela na humanitarnem področju. Je izredni profesor za fotografijo na Oddelku za fotografijo VIST – Visoke šole za storitve v Ljubljani in na Univerzi za družbene vede - FDV v Ljubljani.
 

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3*, nočitev/zajtrk
Velikost skupine:
15 - 25

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več