Tibetanske zastavice

TIBET

Tibet-Mistična dežela

Tibet, skrivnostno prostranstvo, zavito v meglice najvišjih gora. Samosvoj svet tibetanskega budizma in neizprosne narave se prepleta z življenjem domačinov.

Seznam potovanj Tibet-Mistična dežela

Tibet


Novice iz bloga

Iz anonimnih anket – V iskanju Šambale in Od Katmanduja do Lhase

"V iskanju Šambale ... in potem se človek vpraša, ali je mogoče to to, ko se vzpenjaš na kori okoli Kailaša in hkrati gledaš, kako za...

O deželi

O Nepalu in Tibetu

Nepal je odmaknjen in ustvarjen za ljubitelje veličastne in neokrnjene narave. Z bogato kulturno dediščino se srečamo predvsem v Katmanduju, s presunljivo in kontrastno naravo na vsakem koraku. Nepal je "dežela v kraljestvu gora". Tudi ljudje vas ne bodo pustili ravnodušne. V Nepalu si boste gotovo rekli: en obisk ni dovolj! Vstopite v svet, ki je bil do nedavnega rezerviran samo za izbrance!

Tibet Tibet je visoko odmaknjeno in še danes skrivnostno prostranstvo, zavito v meglice najvišjih gora. Težko dostopen in samosvoj svet. Mistični samostani tibetanskega budizma, ki krasijo vrhunsko stvarstvo narave, "sveta" Lhasa, živahna tržnica s svetim vzdušjem v Jokhangu, palača Potala – simbol Tibeta, tsampa z maslenim čajem, ... Spokojna odmaknjena dežela, ki je pravi balzam za nemirno dušo. In pa Tibetanci, ki še vedno živijo tradicionalno življenje v vidnem in hkrati nevidnem svetu ...

Tibet sestavljata dva svetova - dostopnejši v dolinah okoli Lhase in komaj prehoden svet, ki se konča takoj za koncem asfaltiranih cest. Dostopni Tibet se hitro spreminja, na neskončnih poteh pa se začenja pravljica iz nekega drugega časa. Tibet je treba obiskati čim prej - in doživeti nekaj, kar bo neizbrisno hitro odšlo z našega planeta. S tem pa bodo v muzeje zaprta tudi enkratna doživetja, ki jih človek danes še lahko izkusi sam!

Zakaj v Nepal in Tibet?

  • Katmandu - kulturna in upravna prestolnica dežele
  • vasi na vstopu v svet bogov (Himalajo) - živopisno življenje tržnic
  • Himalaja - presunljivost najvišjega gorstva na svetu
  • sončni vzhod s pogledom na Mount Everest ali verigo Anapurne
  • Lhasa - izgubljena prestolnica tibetanskih samostanov

  • Jokhang - živahna tržnica s svetim vzdušjem
  • palača Potala - simbol Tibeta

  • bazni tabor Mount Everesta - v kraljestvu najvišjih gora

Tibet izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več