Tajvan-klif Gingshui

TAJVAN

Tajvan

Tajvan je dežela osupljivih naravnih lepot in ena izmed najbolj raznolikih destinacij v Aziji. Ponuja samo smetano azijske prefinjenosti.

Seznam potovanj Tajvan

Tajvan


O deželi

Tajvan - zeleni sofisticirani otok

Tajvan-Sun-moon-lakeTajvan je dežela osupljivih naravnih lepot, ki je mnogokrat spregledana. Portugalci so Tajvan poimenovali Formoza, kar pomeni »lep otok«. Je tudi ena izmed najbolj raznolikih destinacij v Aziji. Ponuja slikovito pokrajino - strme klife, ozke soteske, visoke gore, vulkansko pokrajino in tropske gozdove. Tajvan je mešanica kitajskega vpliva, ščepca japonske kulture, zabeljena z avtohtono kulturo, progresivnim napredkom in sodobno tehnologijo.
Je idealna destinacija za popotnike, ki želijo združiti kulturo in naravne lepote.  Obiščite Tajvan – smetano azijske prefinjenosti.

Zakaj na Tajvan?

  • Tajpej - prestolnica, narodni muzej z največjo svetovno zbirko kitajskih umetniških zakladov, razgledna ploščad Taipei 101.
  • Jezero Sun Moon - eno izmed osmih čudes Tajvana, ki letno privabi več kot šest milijonov ljudi.
  • Narodni park Taroko -  znan je po spektakularnih gorah in marmornih kanjonih. Klifi in kanjoni se raztezajo vzdolž reke Liwu.
  • Tainan - nekdanje glavno mesto Tajvana. Utrdba Fort Provintia, poznano tudi pod imenom »Chihkan Tower«, ki so jo Nizozemci zgradili leta 1652.
  • Narodni park Kenting - edini tropski narodni park na Tajvanu.
  • Hualien - platforma s koralnimi grebeni in luknjami, ki se razprostira vzporedno z obalo ter jame osmih nesmrtnikov, ki so pomembna arheološka najdišča.
  • Kaohsiung - drugo največje mesto, kulturna vas Ten Drum, art center Pier-2, » Dome of light« - največja svetovna umetniška instalacija iz posameznik kosov barvnega stekla.

Tajvan izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več