Tadžikistan-Pik Lenina

  • spektakularne vožnje po Pamirski avtocesti,
  • dolina Bartang – ena najlepših dolin v Pamirju,
  • vasice na koncu sveta

Tadžikistan in "Pamir Highway" 13 dni

Tadžikistan in "Pamir Highway" 13 dni - V PRIPRAVI

Potovanje vstopa v deželo, skozi katero je potekala znamenita svilena pot, po kateri so stopali Marko Polo, Džingiskan in Aleksander Veliki. Dežela je bila del nekdanje Sovjetske zveze, katere pridih se čuti še sedaj.
 

Gosto naseljene doline se ponašajo z bogato zgodovino. Tadžikistan je bil nekoč na križišču Azije in štirje kraki svilene poti so prečkali Pamir in gorovje Fan. Zapuščina priča o zaratustrski, budistični, hindujski, krščanski in nazadnje o islamski civilizaciji.


Narava je presežek celotnega potovanja. Vstopamo v najbolj odročne predele sveta. Pot nas vodi mimo znamenitega sedemtisočaka Leninov vrh do veličastnega visokogorskega jezera Karakul pod mogočnim očakom Mustag Ato. Mnogo je doživetij, ki ustvarjajo nepozabne potovalne zgodbe. Raziskovanje vasice "Konec sveta", sproščanje v vrelcih z vročo vodo, spoznavanje domovine znamenitih Wahkov, pogovori z zgovornimi Afganci na "nikogaršnji zemlji", raziskovanje  dolino Bartang, ki slovi, kot ena najlepših in zelo rodovitnih dolin v Pamirju.
 

Drzno in razgibano potovanje, ki nudi neverjetno izkušnjo.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hotel 2*,penzioni, jurte, polni penzion, razno
Velikost skupine:
10 - 20

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več