Tadžikistan-Karakul in Črno jezero

TADžIKISTAN

Tadžikistan – Prijazna lepotica Centralne Azije

Tadžikistan, doživite spektakularno »Pamir highway« s čudovito pokrajino. V Tadžikistanu zaživite s prijaznimi domačini in zgodbami svilene ceste.

Seznam potovanj Tadžikistan – Prijazna lepotica Centralne Azije

Tadžikistan


O deželi

Tadžikistan – Prijazna lepotica Centralne Azije

Tadžikistan je v družbi ostalih centralno – azijskih držav nekaj posebnega. Je krhki mozaik mnogih klanov, jezikov, identitet s skupno željo po napredku. Prepriča s svojo izjemno naravno lepoto, kjer kraljuje izjemni Pamir, čudovita visoka planota. Narava je pravi presežek Tadžikistana in tukaj so tudi visoki hribi, jezera, rodovitna dolina Bartang, spektakularne pokrajine. Kulturna dediščina Tadžikistana je izjemno zanimiva in presenetljiva ter sega od Marca Pola do Sovjetske zveze in domorodnih ljudstev. Tukaj so tudi mesta in že prestolnica Dushanbe velja za eno lepših in prijetnejših v Centralni Aziji.

»Tadžikistan, ko izraz »neodkriti biser« dobi pravi pomen

Tadžikistan-Bartang ValleyTadžikistan je dežela, ki komaj vstopa na zemljevide popotnikov, a te svoje redke obiskovalce pušča s čudovito potovalno izkušnjo. To je drugačen svet s sledmi nekdanje svilene ceste, Sovjetske zveze in klanske pripadnosti. Bogata zgodovina in kulturna dediščina sta postavljeni v izjemno naravno okolje, kjer vlada brezmejna prostranost.

V Tadžikistan vstopimo skozi tradicionalen Oš in že smo v čudoviti naravi, pod sedemtisočakom Pik Lenin, kjer je čas za prvo doživljanje življenja v jurtah. Nadaljuje se z na skoraj 4000 m visoko ležečim jezerom Karakul in vedno spremljajočimi menjajočimi se prelepimi pokrajinami. Vmes so tudi ostanki slavne svilene ceste, ki odkrivajo koščke skrivnostne zgodovine.

Izjemna doživetja Tadžikistana so tudi obiski tradicionalnih vasic, med njimi tudi vasica »konec sveta«, kjer je možno navezati stike s prijaznimi domačini. Ves ta čas potujemo po pamirski avtocesti, kjer postankom zaradi lepot narave kar ni konca. Nadaljuje se preko visokih prelazov ob meji z Afganistanom in s postanki ob sufijski, budistični, zoroastrijski zapuščini ter več tisoč let starimi petroglifi.

Lepote narave in prijaznost dežele se stopnjujeta iz dneva v dan. Ne gre brez rodovitne doline Bartang in še več prijaznih majhnih vasic. Za konec sledi še živahna prestolnica Dushanbe in čas za uživanje mestnega vzdušja Tadžikistana.

Potovanje po Tadžikistanu je drzno in razgibano potovanje, ki nudi neverjetno izkušnjo.

Zakaj v Tadžikistan?

  •  Pamir Highway – eno najboljših cestnih potovanj na svetu, ki vam vzame dih

  •  Pik Lenin – sedemtisočak s čudovito okolico
  •  Karakul – črno jezero na skoraj 4000 m nadmorske višine
  •  Vasica »konec sveta« - eno najbolj negostoljubnih območij Centralne Azije
  •  Dolina Wakhan – ostanki svilene ceste, budizma, sufizma …
  •  Dushanbe – moderna prestolnica
  •  Prenočevanje v jurtah – nepozabno doživetje in poistovetenje z lokalnim načinom življenja
  •  Lepota narave – pokrajine se menjajo iz trenutka v trenutek, čudovita prostranost

»Kratek pregled potovanj po Tadžikistanu

»Tadžikistan in »Pamir Highway«

Stil: stopnja 4 – Oskarjevo avanturistično potovanje

Potovanje po Tadžikistanu je odmaknjeno doživetje svilene ceste in potovanje v eno najmanj odkritih držav Centralne Azije. Je izjemno doživetje, ki se vas močno dotakne z zunanjo lepoto Tadžikistana in mnogimi presenetljivimi znamenitostmi, prijaznostjo in gostoljubnostjo njenih prebivalcev. To je potovanje, kjer prostranost dobi svoj pomen, prav tako izjemnost in ekskluzivnost. Je prava poslastica za ljubitelje neodkritih biserov.

Tadžikistan, ekskluzivna dogodivščina, ki je ne gre zamuditi!

Tadžikistan izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več