Tadžikistan in Pamir highway-pik-lenina

  • spektakularne vožnje po Pamirski cesti,
  • Veliki Pamir in vasice na "Strehi Sveta",
  • dolina Bartang – ena najlepših dolin v Pamirju,
  • Wakanski koridor in spogledovanje z Afganistanom.

Na strehi sveta 19 dni

Na strehi sveta 19 dni - V PRIPRAVI

Tadžikistan leži na stičišču Azije in štirje kraki svilene poti so prečkali Pamir in gorovje Fan. Zapuščina priča o zaratustrski, budistični, hindujski, krščanski in nazadnje o islamski civilizaciji. Čezenj so stopali Marko Polo, Džingiskan in Aleksander Veliki. Sledi nekdanje Sovjetske zveze je čutiti tudi danes.

Na potovanju vstopamo v najbolj odročne predele sveta. Pot nas vodi mimo veličastnega visokogorskega jezera Karakul pod mogočnim očakom Mustag Ato do znamenitega sedemtisočaka Leninov vrh. Potovalna spontanost ustvarja nepozabne potovalne zgodbe. Raziskovanje vasic na "Koncu sveta", sproščanje v vrelcih z vročo vodo, spoznavanje domovine znamenitih Wahkov, pogovori z zgovornimi Afganci na "nikogaršnji zemlji", raziskovanje doline Bartang, ki slovi kot ena najlepših dolin v Pamirju ...

Drzno, avanturistično in razgibano potovanje izpostavlja doživetje in potovalno moč. Potovanje po Tadžikistanu je namenjeno vsem, ki se spogledujete ali sanjarite o dolgih in nepozabnih pustolovščinah, vsem, ki se veselijo nepredvidljivih situacij in vsem, ki se želijo deželi čimbolj približati - tega je na tem potovanju mnogo! S prilagajanjem in sodelovanjem celotne skupine bo to nepozabna dogodivščina.

Avanturistično potovanje!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli 2-3*, penzioni, jurte, polni penzion
Velikost skupine:
10 - 20

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Magija Centralne Azije

Uzbeki, Kirgizi in Tadžiki so izredno dobrosrčni in gostoljubni ljudje. Sicer umirjeni, a vedno prijazni in nasmejani. Tako se mi je neko...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več