Šrilanka-Plantaže čajev

ŠRILANKA

Šrilanka-Budina solzica v Indijskem oceanu

Šrilanka, neskončno prijeten tropski otok. Narava vseh odtenkov zelene, svetovno priznane znamenitosti, črede slonov, brezmejne plaže, pozdravljajoči domačini.

Seznam potovanj Šrilanka-Budina solzica v Indijskem oceanu

Šrilanka


Novice iz bloga

Otrok - radovedni in zvedavi sopotnik

Piše: vodnica Vesna »Kaj, a otroka boš vzela s sabo? A te ni nič strah? Kaj pa če … ?«, sem poslušala od kolegic. Priznam, imela s...

Celostna Šrilanka uspela!

Uspel je preboj – kako za isti vložek ustvariti veliko več in potovanje iz stroška spremeniti v naložbo v boljše (domače) življenje...

Šrilanški vtisi potnikov iz zadnjih potovanj

Celostna Šrilanka je bilo do sedaj moje najlepše potovanje, ostalo mi bo v lepem spominu, najbolj so mi bile všeč jutranje meditacije in...

O deželi

Šrilanka je majhen, a izjemno pester tropski otok. Doživite veličastne ostanke preteklih cesarstev z burno vsebino. Sprehodite se med nasadi čajevca z "malo Anglijo" v osrednjem višavju. Šrilanka je dežela narodnih parkov – uživajte v foto-safariju na stepskem jugu otoka, kjer morda uzrete slona in leoparda. Šrilanka je tudi dežela toplega morja in lepih plaž. Obiščite deželo Šrilanko, kjer na vsakem koraku občutite stik tropske sedanjosti in kolonialne preteklosti!

Šrilanka - Budova kapljica v Indijskem oceanu

Šrilanka-sloniTropska Budova kapljica v Indijskem oceanu je čudovit zimzelen potovalni teren, saj ima Šrilanka vse, kar mora imeti zanimiva drugačnost - veličastne ostanke preteklih cesarstev z burno vsebino, atraktivne nasade čajevca z "malo Anglijo" v osrednjem višavju in nacionalne parke na stepskem jugu otoka, kjer uživamo v foto-safarijih na slone in morda uzremo tudi leoparda v njegovem naravnem okolju! Eden vrhuncev potovanja po Šrilanki pa je gotovo vzpon na Adamov vrh! Na koncu nekaj dni na peščeni tropski plaži v objemu Indijskega oceana le še dodajo piko na i celovitemu doživetju.

Ves čas se gibljemo v bujnem tropskem zelenju, v objemu Budizma in tisočerih pagod, ki nas spremljajo na vsakem koraku. Neverjetno veliko je živali - to je dežela slonov in pavov, veveric in drugih živali ... Nenehno nas spremljajo žareče tople očke čokoladnih domačinov ... Ni velikih mest, le ena sama neskončna spokojnost, mir in spontana samobitnost! Povsod občutimo stik tropske sedanjosti in kolonialne preteklosti ...

Šrilanka je majhen, a izjemno pester tropski otok. Razdalje niso velike, turistična infrastruktura pa je glede na samobitnost presenetljivo razvita! Odličen potovalni teren za vse, ki hočete vstopiti v tropsko stvarnost! Po potovanju po Šrilanki se zlahka podate v vesolje težje dosegljive in izzivov polne indonezijske mehkobe ...

Zakaj na Šrilanko?

 •  Anuradhapura  - stara prestolnica in  največje stupe na svetu,

 •  Mihinitale -sveti kraj posebnega vzdušja,
 •  Sigiriya - granitni osamelec, eno osmih čudes sveta,
 •  Kandy - uporniško mesto sredi džungle, tempelj z Budinega zoba,
 •  Peradenya - čudovit botanični vrt,
 •  Nuwara Eliya -  čajne plantaže in tamilski obiralci čaja,
 •  Adamov vrh - največje doživetje in stičišče otoških civilizacij - sveti raj,

 • Kitulgala - presežna tropska narava in tradicija,
 • Willpatu ali Yala - nacionalni parki za safari, opazovanje živali in morda tudi leoparda,
 • toplo tropsko morje,
 • zimska potovanja domačo zimo presekajo na dvoje.

Za kaj na Šrilanko z Agencijo Oskar

 • vsa potovanja so pripravljena za vsakogar!,
 • tankočutno izpeljana in vsebinsko celovita potovanja,
 • odlični vodniki, ki vas skozi besedo in izkušnjo vpeljejo v deželo,
 • kreativen in kvaliteten izbor namestitev in drugih storitev – ravno prav!,
 • aktiven stik z domačini, obisk vasi in svetih krajev ter vpogled v njihove domove in življenje,
 • več sprehodov in dodatnih aktivnosti po raznolikih okoljih, ki jih v samem programu ne najdete,
 • in še in še …

Kako z Oskarjem na Šrilanko - zima 2016/2017

Turistično ali doživeto?

Turistična potovanja so bolj lagodna in klasična, nivo hotelov je 3-4* in vse s polpenzionom. Skupine se gibljejo med 10 in 25 sopotniki, zato je pristna večja potovalna spontanost. Ni večjih naporov, stik z deželo in naravo je umirjen in v skladu s časom. V prvem delu potovanja spoznamo in doživimo vse glavne znamenitosti dežele, potem pa se lahko odločimo koliko in kje bomo počitnikovali:

Klasična Šrilanka 10 dni – en dan počitnic na šrilanški obali,
Klasična Šrilanka in počitnice 12 dni – polovico potovanja in polovico počitnic na šrilanški obali,
Klasična Šrilanka in Maldivi 11/12 dni – dva dni počitnic na Maldivih.

ŠrilankaDoživeta potovanja so bolj aktivna in dinamična, vključujejo daljši "delovni" dan, v katerem je več sprehodov in stika z domačini ter tradicijo in več prostega časa za lastno raziskovanje. Nekaj dni je v bolj preprostih penzionih, želimo pa si bolj potovalnega vzdušja.

Glavni vsebinski dodatek je vzpon na Adamov vrh in doživetje pristne tropske narave v okolici Kitulgale, ter sprehodi po višinski Šrilanki in čajnih plantažah. Za konec pa še počitek na morju.

Doživeta Šrilanka 16 dni – tu Šrilanko doživite na polno. Poleg glavnih znamenitosti obiščemo Kitulgalo in Adamov vrh, se sprehodimo okoli Elle in si na koncu privoščimo 3 proste dni ob morju. To je najbolj zaokroženo potovanje – priporočamo!

Oskarjeva Šrilanka 12 dni – je odličen kompromis med vsebino in časom. Glede na Doživeto Šrilanko spustimo ogled Pollonaruwe, sprehode v okolic Elle, ob morju pa si privoščimo zgolj 1,5 dni. Glede na Klasično Šrilanko pa dodamo Adamov vrh in Kitulgalo, kar je krona celotnega potovanja …

Skupinsko ali individualno?

Šrilanka- Adamov vrhSkupinska potovanja odlikuje vodnikovo vodenje in vpeljevanje v deželo, potovanju se lahko povsem prepustite, misli in obveznosti pošljete na pašo in lahko se vam zgodi, da v polno doživite "potovalno sklopko" – kar na teh potovanjih ni nič neobičajnega.

Vsako izmed teh skupinskih potovanj pa vam lahko pripravimo tudi individualno. Pri tem uporabimo podobne hotele in druge storitve kot jih imamo za skupine, potujete z najetim klimatiziranim vozilom, vozi pa vas angleško govoreči voznik/vodnik, ki vam je na voljo za prevajalca, urejanje potovalnih podrobnosti in sprotne informacije.

Šrilanka izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več