Stockholm

SKANDINAVIJA

Skandinavija - dežela trolov in bojevitih Vikingov

Tri živahne prestolnice; neokrnjena narava in mogočni fjordi; ter odlična skandinavska kuhinja … le nekaj razlogov, s katerimi vas bo zapeljala Skandinavija!

Seznam potovanj Skandinavija - dežela trolov in bojevitih Vikingov

Skandinavija


Novice iz bloga

Troli

Troli so norveška nadnaravna bitja, ki so se pojavila konec zadnje ledene dobe. Poseljujejo mračne gozdove, z mesečino obsijana jezera, g...

Vikingi ali kdo je odkril Ameriko?

Vikingi so bili bojevniki, ki so med 8. in 12. stoletjem sejali strah med evropskimi ljudstvi, saj so plenili po obalah Skandinavije, britan...

Vasa ladja

"Med četrto in peto uro popoldne se je nova velika vojna ladja Vasa prevrnila in potopila." To je le kratka novička, zapisana v dnevniku k...

O deželi

Skandinavija, zgodovinsko in kulturno območje v Severni Evropi, ki s skupno etično in kulturno germansko dediščino povezuje tri kraljevine: Dansko, Norveško in Švedsko. Dežela bojevitih in osvajalskih Vikingov vas bo očarala s svojimi preprostimi in skromnimi ljudmi, s svojo kulturo in skrivnostno mitologijo, predvsem pa s pristno in neokrnjeno naravo.

Poletje, ko se razcveti narava in zažarijo male prijazne vasice v svojih rdeče-belih odtenkih, je eden najlepših letnih časov za obisk Skandinavije. Dih vam bodo vzele pravljične kulise in čarobna ustvarjalnost matere Narave, ki jih boste srečevali ob poti … prostrani gozdovi, mogočne črede severnih jelenov, mogočni in globoki fjordi, slapovi in ledeniška jezera, prekrasna obala z idiličnimi ribiškimi vasicami in slikovitimi zalivi, Nordkapp in polnočno sonce, ki vam vzame dih … Skandinavija je pravi raj za ljubitelje narave.

Pozimi pa se pokrajina spremeni v pravo ledeno pravljico in če niste zmrzljive narave, vas bo očarala in začarala pravljična bela divjina. Lahko se preizkusite v vožnji s pasjo vprego, prenočite v ledenih hotelih in uživate ob pogledu na veličastne kite ubijalce, ki se ravno pozimi prehranjujejo v fjordih. Kaj pa veslanje s kanuji po jezeru sredi divjine in ponoči, pa je še vedno svetlo, kot da bi bil dan? To je zares posebna izkušnja, ki je ne gre zamuditi …

Vstopite na območje polarnega kroga, kjer sta dan in noč enaka, ko – odvisno od letnega časa – ali sonce nikoli ne zaide ali noč vlada dnevu …

Prepustite se živahnemu utripu treh skandinavskih prestolnic (Kopenhagen, Stockholm in Oslo), ki je vsaka biser zase. Bogata arhitektura, številni muzeji in galerije pa vse kulturne navdušence ne bo pustila hladne. Vaše brbončice pa naj zapeljejo okusne dobrote skandinavske kuhinje. In če ste bili rojeni okoli poldneva v nedeljo ali pa ste deveti otrok po vrsti, potem boste mogoče uspeli celo srečati Trole, vilinske prebivalce Skandinavije.

Skandinavija - nepozabno doživetje, ki vam bo še dolgo ostalo v spominu …

Zakaj v Skandinavijo z nami?

 • Stockholm, skandinavske Benetke in najbolj zelena prestolnica v Evropi (Švedska)
 • očarljivi Kopenhagen, največje mesto v severni Evropi, kjer je Stroget, najdaljša nakupovalna peš cona v Evropi (Danska)
 • Oslo, arhitekturna mešanica starega in novega, ter raj za ljubitelje muzejev (Norveška)
 • Trondheim, srednjeveška prestolnica Norveške, s katedralo Nidaros, kjer tradicionalno kronajo norveške kralje, ter z leseno palačo in kraljevo rezidenco Stiftsgården (Norveška)
 • neokrnjena pokrajina in osupljiva lepota norveških fjordov z Geirangerfjordom na čelu (Norveška)
 • slikovita narava otočja Lofoti, rdeče lesene hiške na kolih ter vasica z najkrajšim krajevnim imenom na svetu – vasica Å (Norveška)
 • mogočni orke, kiti ubijalci, in kiti glavači v naravnem okolju (Norveška)
 • 307 m visoka pečina Nordkapp, skoraj najbolj severna točka Evrope (Norveška)
 • prečkanje severnega tečajnika in kraljestvo noči in dneva (Norveška)
 • zastrašujoča lepota Aurore Borealis – osupljive risbe Matere Narave na platnu nočnega neba (Norveška)
 • polnočno sonce
 • Östermalm Saluhall, pokrita tržnica in znana kot najboljša ribja tržnica na Švedskem
 • otok Djurgården in najstarejši muzej na prostem na svetu Skansen, kjer lahko vidite tipično skandinavsko arhitekturo in običaje (Švedska)
 • nacionalni park Hamra, nedotaknjeni pragozd iglavcev (Švedska)
 • brzice Storforsen, ene največjih v Evropi (Švedska)
 • Bryggen, pristaniška četrt s srednjeveškimi lesenimi trgovskimi zgradbami, ki so na seznamu UNESCO kulturne dediščine (Švedska)
 • Most Øresund, most ki povezuje Švedsko in Dansko
 • mala morska deklica (Danska)
 • kopanje v ledenem morju
 • Legoland, kjer vaš notranji otrok lahko pride na plano ali pa postanete Guliver med Liliputanci za en dan (Danska)

 

 

Skandinavija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več