Osnovni podatki

V srcu Sredozemlja se skriva magičen otok, poln mitov in legend, prelepe narave ter živahne ognjene energije. Sicilija je pravi talilni lonec in kraj, kjer se srečujejo severno-afriška, arabska in evropska kultura. Dežela je s svojim jezikom, temperamentnimi prebivalci in mnogimi skrivnostmi pisana na kožo raziskovalnemu duhu uživaških popotnikov.

 Na Vzhodni Siciliji sta kultura in narava najveličastnejši; tu je vzpon na vulkan Etno, očara nas baročna Katanija z radoživimi tržnicami, antične Sirakuze in nesporni biser – Taormina!

 Za piko na i pa je tu festival mandljev…že tako magični rimski templji v kombinaciji cvetočih dreves mandljev, so nekaj neverjetnega. Siciljanci proslavljajo začetek pomladi, ki jo označujejo prav cvetoči mandlji. Parade, barve, lepi kostumi, folklorne skupine in razstave spremljajo ulice Agrigenta.

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)