Sicilija-Antično gledališče

SICILIJA

Sicilija-Dom vulkanske energije in temperamenta

Sicilija, otok bogate zgodovine, mitov, legend, postavljenih v lepo pokrajino temperamentnih ljudi. Tako je Sicilija prava dežela za vse uživaške raziskovalce.

Seznam potovanj Sicilija-Dom vulkanske energije in temperamenta

Sicilija


Novice iz bloga

Sicilija in Eolski otoki 9 dni

Sicilija in Eolski otoki 9 dni – kliknite tukaj Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje Potovanje na skrivnostno Sicilijo nas popel...

Sicilijanski George Clooney v uniformi

Piše: vodnica Ana M. Prvi dan Sicilije, začenjamo v Palermu. Prvi dnevi ture so po navadi najtežji. Po uvodnih taktih mora vodnik nare...

Koristne informacije

VIZE: Za vstop na Sicilijo ni potrebnega vizuma. V deželo lahko potujete z veljavnim potnim listom ali veljavno osebno izkaznico.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za potovanje ni.

Sicilija-Tonara di scopelloVREME: Idealen potovalni čas: spomladi in jeseni. Podnebje na Siciliji je tipično sredozemsko. Sicilijanska poletja so zelo vroča in suha (poleti se temperatura dvigne tudi do 40 stopinj Celzija), zime pa hladne in deževne.

Idealen potovalni čas na Sicilijo je torej spomladi ali jeseni.

V pomladnem času se temperatura giblje med 15 in 25 stopinj Celzija. Morje je za kopanje v pomladnem času večinoma premrzlo. Večeri so lahko zelo sveži. V gorati notranjosti otoka je tudi spomladi možno oblačno in za kratko obdobje deževno ter megleno vreme. Pomlad je idealen čas za sprehode in uživanje v zmernem podnebju Sicilije.

Jesenske dnevne temperature se na Siciliji gibljejo okrog 20 - 25 stopinj Celzija. More je še dovolj toplo za kopanje. Jeseni so večinoma suhe. Večeri so hladnejši. Več informacij na www.wunderground.com.

Sicilija-hrana-canoliHRANA: Sicilija je raj za ljubitelje hrane. Ponaša se z enostavnimi tradicionalnimi hitrimi prigrizki, ki jih je možno najti skoraj povsod: picami, solatami, riževe kroglice (arancini), ... Osnova za pripravo sicilijanskih jedi so paradižniki, jajčevci, razne vrste sirov in meso.

Na Siciliji so doma tudi lazanja in mnoge mesne jedi. Ne pozabimo na tradicionalne špagete in druge vrste testenin, ki so na otoku zelo priljubljene. Glavna začimba na otoku je pekoča paprika, medtem ko večina jedi samih ni pekočih. Sicilija je poznana tudi po odlični morski hrani. Za vegetarijance ni težav, skoraj vedno je možno najti hrano, ki ne vsebuje mesa.

PIJAČA: kava, granita. Tako kot Italija ima tudi Sicilija svojo kulturo pitja kave. Zaradi visokih poletnih temperatur je tu doma granita, pijača iz zdrobljenega ledu z okusom po limoni, meti, kavi ... Tu so tudi sadni sokovi in osvežilne gazirane in negazirane pijače. Alkohol je v splošni uporabi, predvsem italijansko pivo, Sicilija je poznana tudi po odličnem vinu. Agencija Oskar vam priporoča pitje ustekleničene vode, ki jo je možno kupiti povsod. Za vse ostale podatke pa vam bo na voljo vaš vodnik.

Sicilija-Taormina-simbolVARNOST: varna dežela. Sicilija je varna dežela, kljub temu, da o njej krožijo legende o mafiji ... Kriminala je malo, vendar pa moramo biti v gneči tržnic, glavnih trgov in v turističnih krajih pozorni na žeparje, ki jim diši vaša osebno lastnina. Dragocene predmete, denar, kreditne kartice in dokumente imejte vedno pri sebi. Agencija Oskar ne odgovarja za njihovo morebitno izgubo. Za kakršnakoli vprašanja vam bo na voljo vaš vodnik.

OBLEKA: podobno kot pri nas. Na Siciliji veljajo podobne smernice oblačenja kot pri nas, a je Sicilija zelo verna dežela, zato je priporočljivo, da se iz spoštovanja do lokalne kulture pri obiskih cerkva pokrijejo kolena, boki in ramena predvsem predstavnic nežnejšega spola.

LOKALNA VALUTA: Evro (EUR).

Sicilija-AgrigentoKREDITNE KARTICE, BANKOMATI: S kreditnimi karticami ali karticami za bankomat je možno dvigniti denar z bankomatov (VISA, MASTERCARD, MAESTRO) v vseh večjih naseljih. Verjetno pa je najbolj udobno večino denarja za potovanje vzeti s seboj v gotovini.

PLANIRANI STROŠKI: Za tekočo potrošnjo (hrana, pijača, manjši nakupi) se predvideva poraba okrog 120 EUR na potovalni teden na osebo.

KOMUNIKACIJA, TELEFON, INTERNET: Klicna številka iz Sicilije v Slovenijo je 00 386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije na Sicilijo je 00 39 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Slovenski mobilni operaterji pokrivajo Sicilijo, zato ne bi smelo prihajati do večjih motenj v sporazumevanju. V večini hotelov je možno dobiti geslo za dostop do brezžičnega interneta.

ELEKTRIČNA NAPETOST: 220 V, uporabljajo enake vtičnice kot pri nas.

SPLOŠNI PODATKI O SICILIJI (2011)

  • Velikost: 25.711 km² Sicilija, 301.338 km2 Italija.
  • Prebivalstvo: 5.051.075 na Siciliji, 60.681.514 v Italiji.
  • Glavno mesto: 654.735 Palermo (glavno mesto Sicilije), 2.777.979 Rim (glavno mesto Italije).
  • Jezik: uradni jezik je italijanščina (večina Sicilijancev zna govoriti italijansko, drugače pa je sicilijanščina skoraj jezik zase). Pisava je latinica.
  • Ureditev: Sicilija je avtonomna regija Italijanske republike. Italija je ustavna republika. Predsednik: Giorgio Napoletano; Prvi minister: Mario Monti.
  • Lokalni čas: enak Sloveniji.

Sicilija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več