Sicilija-Antično gledališče

SICILIJA

Sicilija-Dom vulkanske energije in temperamenta

Sicilija, otok bogate zgodovine, mitov, legend, postavljenih v lepo pokrajino temperamentnih ljudi. Tako je Sicilija prava dežela za vse uživaške raziskovalce.

Seznam potovanj Sicilija-Dom vulkanske energije in temperamenta

Sicilija


Novice iz bloga

Sicilija in Eolski otoki 9 dni

Sicilija in Eolski otoki 9 dni – kliknite tukaj Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje Potovanje na skrivnostno Sicilijo nas popel...

Sicilijanski George Clooney v uniformi

Piše: vodnica Ana M. Prvi dan Sicilije, začenjamo v Palermu. Prvi dnevi ture so po navadi najtežji. Po uvodnih taktih mora vodnik nare...

O deželi

Sicilija-PalermoSkrivnostna Sicilija, otok v srcu Sredozemlja, se ponaša z bogato zgodovino, miti in legendami. Barvita pokrajina Sicilije nam ponuja od obalnega območja do gorate notranjost in rodovitnih planot ... Zaradi svoje geografske lege je Sicilija pravi talilni lonec in kraj, kjer se srečujejo severno-afriška, arabska in evropska kultura. Tako je Sicilija dežela s svojim jezikom, temperamentnimi prebivalci in mnogimi skrivnostmi pisanimi na kožo raziskovalnemu duhu uživaških popotnikov!

 

Sicilija potovanje - Dom vulkanske energije in temperamenta

Sicilija je del Italije, a ima le malo skupnega z državo samo. Palermo nas vpelje v arabsko in normansko preteklost dežele, Agrigento in Sirakuze v čas antike in Magne Greciae, časa ko je bila Sicilija glavna staro-grška kolonija v Sredozemlju, Caltagirone in Catania pa v baročno obdobje dežele. Sprehodi po raznoliki naravi, soteskanje v soteski Alcantare in vzpon na vulkan Etno pa so možnosti za aktiven dodatek k potovanju. Eolski otoki, biser Sredozemlja, so priložnost za ležerne počitnice ali pa aktivne sprehode po naravi, plažah in vzpone na Vulcano in aktivni vulkan Stromboli.

Sicilija-EtnaSicilija je raj za sladokusce, saj ponuja bogato, raznoliko in okusno hrano, izvrstna vina, tradicionalne slaščice in pijače in seveda morsko hrano. Očara z naravo in šarmantnimi mesteci, kjer se je ustavil čas oziroma kjer čas teče v sicilijanskih ritmih ...

Potovanja po Siciliji so barvita kot otok sam, polna presenečenj, legend in skrivnosti na vsakem koraku. Na začetku se zdi vse nelogično, a kmalu ugotovimo, da ima vsaka podrobnost in posebnost svoj smisel in svojo zanimivo zgodbo!

Zakaj na Sicilijo?

 • Palermo – temperamentno arabsko mesto,
 •  Corleone – zloglasno gnezdo mafije,
 •  Dolina templjev pri Agrigentu – sprehod med spektakularnimi grškimi templji,
 •  Caltagirone – vijugaste ulice, morje stopnic in tradicionalne obrti domačinov,
 •  nacionalni park Etna – vzpon na aktiven in zlovešč energije poln vulkan,
 •  Catania – kjer je barok doma,
 •  Sirakuze – miti in legende starih Grkov,
 •  Taormina – čutno mestece in neverjetno sinje modro morje,

 •  Eolski otoki – oddih na sanjskih plažah in v raziskovanju miru v naravi ter v občudovanju vulkanov,
 •  Sicilijanci – prijazni, zviti, dobrodušni in nasmejani prebivalci,
 •  Sicilija – otok zase s samosvojim značajem.

Sicilija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več