Senegal-Čolni

SENEGAL

Senegal-Divji zahod Afrike

Senegal, turistično najbolj razvita destinacija Zahodne Afrike z dovolj Afriškega vzdušja. Osvoji nas z lepimi mesti, narodnimi parki, sanjskimi belimi plažami.

Seznam potovanj Senegal-Divji zahod Afrike

Senegal


O deželi

Mali, Senegal, Burkina Faso, Gana potovanje - divji zahod Afrike

Zahodna Afrika, znana tudi kot ''Divji zahod Afrike''. Potovanje od severa do juga je prav tako različno kot potovanje od vzhoda do zahoda. Pestra umetnost in glasba, prijazni in gostoljubni ljudje, bogate kulture in tradicionalne religije, narava in neverjetna arhitektura. Zahodna Afrika je dom modernih mest kakor tudi neštetih plemenskih vasic. Ne glede na to v kateri deželi ste, se vas bo Zahodna Afrika dotaknila tako zelo globoko, da si boste tja zaželeli vrniti vsaj še enkrat!

Mali velja za biser Zahodne Afrike. Je dežela rek in puščav, kjer so vladala cvetoča kraljestva, skozi potekale izredno pomembne trgovske poti. Tu je puščava in slavni Timbuktu, reka Niger, pestra ljudstva in bogata malijska glasba. Največji magnet dežele pa so vsekakor Dogoni, ki veljajo kot najbolj avtentično in zanimivo ljudstvo na svetu.

Burkina Faso je dežela toplih ljudi. Potovanje nas vodi po zahodnem delu dežele, kjer se srečamo z različnimi ljudstvi in zelenim podeželjem, okusimo šarmantno in živahno prestolnico Ouagadougou, odkrivamo sudansko-kolonialne stavbe v Bobo-Dioulassiju in vstopimo v izoliran plemenski jug.

Gana je dežela globoko zatopljena v zgodovino in tradicijo, dežela neštetih etničnih plemen in bogata z nacionalnimi parki, ostanki evropskih gradov, obilico živahnih ribiških vasic, ter kilometri in kilometri dolge zlate peščene obale. "Akwaaba" v Gano!

Senegal velja za najbolj popularno in najbolj razvito turistično destinacijo Zahodne Afrike. Kljub mešanim vplivom iz različnih koncev sveta, je dežela uspela obdržati tisti pravi afriški občutek. Od očarljivih mest s francoskim pridihom, nacionalnimi parki, najsvetejših mest, puščave do krasnih belih plaž, ki samo še dodajo piko na i našemu potovanju.

Začutite zahodno-afriški utrip in ne boste ga več pozabili!

Zakaj v Zahodno Afriko?

 •  tuareški skrivnostni Timbuktu,
 •  blatne mošeje in Dogonske vasice v Maliju,
 •  Ouagadougou – vibrantna prestolnica Burkine Faso,
 •  vraževerna plemena in tradicionalne afriške vasi,
 •  plovba po reki Niger,
 •  Sahara – največja puščava na svetu,
 •  'Au Desert' - največji tuareški glasbeni festival v Maliju,
 •  bližnje srečanje z afriškimi sloni v nacionalnem parku Mole v Gani,
 •  neskončne plaže Gane in Senegala,
 •  neskončne plaže Gane in Senegala,
 •  Dakar – mesto, ki nikoli ne spi.

Senegal izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več