sEJŠELI

SEJšELI

Sejšeli - skriti tropski raj

Eksotična destinacija primerna za vse željne lepih plaž, sinje modrih lagun, romantičnih palm in toplega vremena.

Seznam potovanj Sejšeli - skriti tropski raj

Sejšeli


O deželi

Sejšeli obsegajo 115 granitnih in koralnih otokov, otočkov in čeri, ki ležijo v Indijskem oceanu in jih prekriva tropsko rastlinje, obkroža turkizno morje in bele peščene plaže.

Med najbolj priljubljenimi turističnimi destinacijami sta osrednji otok Mahé z glavnim mestom Victoria, ki je hkrati edino mesto v državi in na vzhodni obali otoka Mahe. V mestu si lahko ogledate urni stolp, nekdanjo guvernerjevo palačo, ki je sedaj predsedniška rezidenca, Naravoslovni muzej, Državni zgodovinski muzej in botanični vrt. Zanimiv je tudi otok Praslin, ki je drugi največji otok Sejšelov, na katerem za posebno znamenitost velja narodni park Valle de Mai, ki je znan predvsem potem, da na njem raste unikatni morski kokos oziroma dvojni kokos, ter da je otok pod zaščitno Unesca. Posebnost kokosa 'coco de mer' je, da zori kar 30 let in da ima obline ženskega telesa. Na tako imenovanem otoku palm boste našli tudi dve izmed najlepših sejšelskih plaž, Anse Lazi in Cote d Ore ter slavno črno papigo. Zelo obiskan je tudi otok La Digue, prav nič pa ne zaostajajo otoki Silhouette, Frigate in North Island.

Na Sejšelih si lahko ogledate še;

  •  SAINTE-ANNE, morski narodni park pred severozahodno obalo Meheja. Obsega pet manjših otokov in okoliško morje z bogatim živalskim svetom – več kot 150 vrst rib.
  •  COUSIN, manjši otok pred zahodno obalo Prasline, ki je obenem naravni rezervat.
  •  ALDABRA, veliki atol v istoimenske otočju, ki je od leta 1976 naravni rezervat z gnezdišči sejšelske velikanke (želve) in številnih morskih ptic.
  •  ARIDE, skalnati otok in naravni rezervat z gnezdišči morskih ptic.
  •  BRID, nizek koralni otok, gnezdišče množice morskih ptičev in želv.

 

Sejšeli izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več