Sardinija-Castelsardo pogled iz pristanišča

SARDINIJA

Sardinija


O deželi

Sardinija-Costa Smeralda-Poltu QualtuSardinija - otok sredi Sredozemlja, otok bogate zgodovine in ponosnih ljudi, samosvoj in čaroben, ter večji del leta obsijan s soncem.

Morje je kristalno čisto. Obala, ki je večinoma visoka in skalnata, se kljub temu lahko pohvali z dolgimi peščenimi plažami in širokimi in globokimi zalivi. Costa Smeralda velja za eno najbolj ekskluzivnih letovišč na svetu, kjer najdete najlepše plaže v Sredozemlju in kjer je "Meka" yachting turizma.

Bogata zgodovina Sardinije se je začela že 150.000 let pr. n. št.; najbolj zanimive sledi za današnje obiskovalce je za seboj pustila nuraška civilizacija, ki so gradili svetišča ter grobnice. Sardinija-Palau-Punta FaroOtok je prepreden s čudnimi kamnitimi utrdbami, po izgledu katerih bi lahko trdili, da so jih zgradili Kremenčkovi.

Antična obalna mesta obiskovalcu nudijo veličasten pogled na morje, v notranjosti pa skrivajo blodnjak srednjeveških ulic, po katerih se je užitek izgubljati.

Otok pa je tudi raj za gurmane, saj pripravljajo nasitne testeninske specialitete in pregrešno mastne sire; znamenit pa je tudi kruh, ki ga poznajo že več kot 300 vrst, nekateri izmed receptov pa so stari več kot 200 let.

Zakaj na Sardinijo?

  • Costa Smeralda, smaragdna obala, ena najbolj ekskluzivnih enklav na planetu in yachting Meka, kjer najdete najlepše plaže v Sredozemlju,
  • srednjeveška Bosa s slikovitimi sardinskimi hišami ob reki,
  • Alghero, mini Barcelona in najlepše sardinsko mesto,
  • Cagliari, zelo lepo srednjeveško mesto in živahno tradicionalno mesto, ki ŽIVI!,
  • Nuoro in Orgosolo, srčika sardinske biti in tradicije, banditstva, pastirstva, odmaknjenosti, uporništva,
  • Cala Gonone, za morje in trekinge,

  • sardeški nuragi, čudne konične kamnite utrdbe, ki so jih po izgledu sodeč zgradili sardski Kremenčkovi.

 

Sardinija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več