Španija-Ronda

  • Doživite pravljično Andaluzijo
  • Sprostite se ob lepi obali južne Portugalske
  • Algarve
  • Prepustite se Fadu in flamenku, da vas začarata

Španija in Algarve

Španija in Algarve - V PRIPRAVI

Potovanje za vse tiste, ki ste začarani zapustili Portugalsko in se želite še vrniti. Popeljalo vas bo iz Lizbone, mimo Evore, v pravljično Andaluzijo. Za konec za bomo spoznali še južni del Portugalske, ki je za vas še neodkrit.

Pot nas bo popeljala v celovito doživetje temperamentne Andaluzije! Svojevrstna mešanica španskega in mavrskega vpliva v svojih nedrih nosi zlitje dveh kultur, civilizacij in arhitekture, česar ni mogoče doživeti nikjer drugje na svetu.

Tu so mavrske prestolnice Sevilla, Cordoba in Granada z izjemnimi spomeniki in lagodnim levantinskim življenjem. Najbolj veličastna je mavrska palača Alcazar. Tu je Gibraltar, kozmopolitansko mesto, ki dodaja k pestri mešanici Andaluzijcev, danes zbranih z vseh kontinentov. Na križišču civilizacij, med dvema morjema, je Andaluzija – "kraljica" za popotnika, željnega užitkov in doživetij. Dežela ni nič manj strastna, kot je strasten flamenko. 

Za piko na i je tu še skok na južno obalo v območje Algarve, kjer doživite sproščeno vzdušje in čudovite jame in plaže v okolici Lagosa. Vredno!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3*-4*, nočitev/zajtrk, 2x večerja
Velikost skupine:
15 - 45

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Zakaj v Andaluzijo?

Piše: vodnica Breda Dular UNIKATNA ARHITEKTURA Nikjer drugje na svetu se ni oblikovala taka enkratna arhitektura kot ravno v Andaluziji. ...

Portugalskih top 10   

Piše: vodnica Sara Alt Oddaljena in hkrati blizu nam je Portugalska. Dežela na zahodni strani Iberskega polotoka, ki se z eno nogo doti...

Kraljica belih vasic – pravljična Ronda

Vsako mesto v Andaluziji je nekaj posebnega; vsako ponuja skrite jagode, ki čakajo, da jih trgamo in v njih uživamo. Tudi Ronda ni izjema....

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več