Osnovni podatki

Nenavadno lepa je dolina Labe, široka in z griči obdana objema Dresden. Mikavna in očarljiva reka teče skozi mesto v treh zavojih, nekoč slovansko ribiško naselje, danes eno najlepših nemških mest.

Vroclav, največje mesto in zgodovinska prestolnica Šlezije nas preseneti s svojo ljubkostjo; simpatični palčki nas spremljajo na vsakem koraku, s svojimi podobami nas lahko zapeljejo tako zelo, da kaj kmalu pozabimo na spomenike tisočletne zgodovine a nam hkrati pripovedujejo številne zgodbe o svojem nastanku in pomenu … Vroclav je danes simbol poljsko-nemške sprave, kulturna prestolnica in univerzitetno središče.

Obiščemo tudi Krakov, nekdaj kraljevo prestolnico, kjer se zrcalijo pomniki preteklosti in se prepletajo z novodobno podobo kraja na turističnem zemljevidu Poljske. Že 600 let se vsako uro oglasi znamenje s trobento s stolpa Marijine cerkve. Melodija je simbol krakovske zgodovine, saj se iznenada pretrga …

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)