Osnovni podatki

Krakov, nekdaj kraljeva prestolnica, kjer se zrcalijo pomniki preteklosti in se prepletajo z novodobno podobo kraja na turističnem zemljevidu Poljske. Že 600 let se vsako uro oglasi znamenje s trobento s stolpa Marijine cerkve. Melodija je simbol krakovske zgodovine, saj se iznenada pretrga …

O zloglasnem Auschwitzu je bilo izrečenih nešteto besed, vendar ob ogledu koncentracijskega taborišča vedno znova obnemimo. Zidovi, zapornice, ograje iz bodeče žice, plinske celice in krematorij sestavljajo spomenik posvečen grozljivim zločinom …

V Wieliczki so kopali sol že v 13. stoletju. Trgovina s soljo je prispevala kar tretjino vseh državnih prihodkov in tako je lahko nastal grad Wawel, nekdanja rezidenca poljskih kraljev v Krakovu.

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)