Isla Kuanidup, San Blas Islands, Panama

PANAMA

Panama - svetovljansko glavno mesto

Panamski prekop, ki je zaznamoval Panamo. Za povrhu pa še divje rajske plaže na otočkih San Blas, ki nas prevzamejo s pristno naravo ter sproščenim vzdušjem.

Seznam potovanj Panama - svetovljansko glavno mesto

Panama


Novice iz bloga

9 razlogov za potovanje v Nikaragvo, Kostariko in Panamo

Trije biseri tropskih držav Srednje Amerike z bogato zgodovino in neokrnjeno naravo, ki so še (pre)pogosto prezrti.Med njimi je prav poseb...

Koristne informacije

Nikaragva, Kostarika, Panama 

PRIPOROČENA PRIJAVA: vsaj 2 meseca pred odhodom

NAŠ DODATEK/MNENJE: doživeto potovanje, ki vas zapelje v glavne znamenitosti Nikaragve, živalski svet Kostarike in v sodobno Panamo z rajskim otočjem.  Udobno, gibljivo in le z manjšimi napori, predvsem zaradi vročine in vlage. Potovalnim dnevom sledita počitniška dneva na otočju San Blas.   Stik s posebno kulturo plemena Kuna Yala in čudovito naravo.

Panama-mestoZA KOGA: ZA VSE, ki želite poleg glavnih znamenitosti doživeti tudi enkratne naravne lepote in izjemen živalski svet. Predvsem na otočju San Blas  se je potrebno odpovedati turističnemu udobju in se predati robinzonskemu vzdušju ter imeti »odprto glavo«.  

POUDAREK POTOVANJA: sprehodi po kolonialnih mestecih, po naravi, stik s tradicijo lokalne kulture.

NAČIN POTOVANJA: z najetim kombijem/manjšim avtobusom, letalom. Na San Blas potujemo z jeepi in čolni. Zaradi možnosti dežja oz. valov, priporočamo ustrezno zaščito prtljage. Pomembna sta tudi velikost in teža prtljage zaradi omejitve teže notranjem letu in zaradi občasnega lažjega prenašanju prtljage.

PREDVIDENA VELIKOST SKUPINE: 10-16. Srednje velika skupina je gibljiva in potovalno učinkovita. Cena potovanja je izračunana pri 15 sopotnikih. V primeru manjše skupine Agencija Oskar lahko uveljavi doplačilo za manjšo skupino. S tem se kvaliteta potovanja še poveča.

Panama-obalaNAMESTITVE: v hotelih 3* z lokalno kategorizacijo. Počitniški del na San Blasu je  zasnovan na nočitvah v štiriposteljnih preprostih kabanjah, z lesenimi tlemi, brez elektrike…

PREHRANA: vključene so nočitve z zajtrkom. Na San Blasu so obroki preprosti in večinoma sestavljeni iz riža, jajc, nekaj zelenjave, perutnine ali ribe. Izbire ni. V sezoni jastogov je včasih možno doplačilo za jastoga na kraju samem za 5-10 USD. Svetujemo, da si kake priboljške (kar vzdrži visoke temperature in vlago) vzamete s seboj že iz Paname.   

VODENJE: vodnik Agencije Oskar in lokalni vodnik. Vodenje in razlage so v slovenskem jeziku, včasih v prevodu. Vodnika vas vpeljeta v deželo in poskrbita za vas in organizacijo potovanja.

VOŽNJA: turistični tempo, doživeti tempo. V potovalnih dneh je povprečno 3-4 ure vožnje ali manj. Intenzivnim dnem sledijo bolj sproščeni.

HOJA IN FIZIČNA AKTIVNOST: Glavna fizična aktivnost so ogledi in krajši sprehodi. Vzpon na vulkan Telica in izlet do Rio Celeste sta nezahtevna, otežujejo ju predvsem okoliščine (nočni spust po drobljivih vulkanskih kamninah, spolzka tla in blato tropskega gozda). Sopotnik se lahko v skladu s počutjem vedno odpove določenemu sprehodu.

Panama-plesSTIK S TRADICIJO: srednji. V skladu s časom potovanje vključuje spontane dogodke in srečanja z domačini. V Panami na San Blasu gostujemo pri plemenu Kuna Yala, ki je popolnoma avtonomno znotraj same države in diktira pravila.

POMEMBNA OPOZORILA: zaščita pred komarji (vsebnost Deeta vsaj 30%), zaščita pred tropskim soncem, prtljaga max.  23 kg, saj so omejitve na notranjem letu v Panami, občasno pa je potrebno tudi prenašanje prtljage. 

VIZE: Slovenci viz za te države (Nikaragva, Kostarika, Panama) ne potrebujemo, potrebujemo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni, nekatera območja so delno malarična. Dodatne informacije najdete tudi na www.zdravinapot.si.

Panama izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več