Pakistan

PAKISTAN

Pakistan - Stičišče najvišjih gorstev sveta

Pakistan je svet mogočnih gora, spektakularnih cest in razgledov, skritih zelenih dolin in skrivnostnih ljudstev, od animističnih Kalašev do stoletnikov Hunze.

Seznam potovanj Pakistan - Stičišče najvišjih gorstev sveta

Pakistan


Novice iz bloga

Divji Pakistan

Kot dolgoletno Oskarjevo vodnico, ki je prepotovala že kar lep kos Azije in manjši košček Evrope, me sopotniki na potovanjih vedno vpra...

O deželi

Pakistan – Dežela kontrastov in nasprotij

Pakistan je samobiten in neobrzdan. Njegova severna območja zaznamujejo visoke gore, težko prehodni prelazi in globoke doline v objemu treh najvišjih gorstev velika pogorja - Hindukuš, Karakorum in Himalaja. Potem je tu še porečje mogočnega Inda …

Pakistan-HighwayIzjemno dinamična in dramatična pokrajina, ki je dodobra zaznamovala življenje tamkajšnjih prebivalcev, ki že tisočletja rodovitne doline spreminjajo v izjemno kulturno pokrajino. Spremljajo nas široki nasmehi, zvedavost in odkritosrčnost. In zdi se, da gore in ljudje živijo v izjemni harmoniji, sožitju in medsebojnem spoštovanju.

Severni Pakistan ima bogato paleto ljudstev in plemen z različnimi jeziki, verami in običaji. Tu najdemo Aleksandrove potomce – animistične Kalaše in pa stoletne ismailce v dolini Hunza.

Potovanje v Pakistan je za vse, ki uživate v značilni drugačnosti in naravi, v spontanosti in visokih hribih, sprehodih po neokrnjeni naravi in raziskovanju še redkih neobljudenih kotičkov našega sveta!

Zakaj v Pakistan?

  • prestolnica Islamabad
  • kulturna metropola Lahore
  • po Karakorumski avtocesti v osrčje Himalaje

  • neokrnjena narava in visokogorske vasice
  • pod mogočno goro Nanga Parbat
  • čudovite doline animističnih Kalašev
  • dežela Hunza - dolina žive vode in stoletnikov
  • mogočna reka Ind
  • pakistanski arheološki biser – Taksila

 

Pakistan izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več