Oman, kjer je lepota doma-puščava

  • privlačna prestolnica Muškat in tradicionalna Nizwa
  • Zelena gora in Veliki omanski kanjon
  • zanimiv želvji svet Ras al Jinza in dolge peščene plaže
  • puščava Wahiba in njene neskončne sipine

Oman, kjer je lepota doma

Oman, kjer je lepota doma - V PRIPRAVI

Sultanat Oman je ena izmed  najbolj prijaznih in slikovitih dežel na Arabskem polotoku. Komaj čaka, da ga odkrijemo in se podamo na potovanje po tej edinstveni deželi z vznemirljivimi prizori, zanimivo kulturo in prelepimi pokrajinami. Po poteh in brezpotjih Omana se zapeljemo z najetimi terenskimi vozili in imamo tako možnost, da dodobra vsrkamo vse največje znamenitosti dežele in njene skrite kotičke!

V Oman vstopimo skozi prestolnico, pristaniški Muškat. Mesto velja za enega najbolj urejenih v arabskem svetu in je kraj s pestro zgodovino, čudovitimi zgradbami ter možnostmi dobrih nakupov. Iz glavnega mesta se odpeljemo proti najbolj vzhodni točki Omana, na mehke peščene plaže, kjer se spoznamo z velikimi morskimi želvami.

Preko sipin drvimo globoko v neskončno puščavo Wahiba, kjer nas prevzame igra prelivajočih se barv. Čakajo nas dogodivščine na visokih sipinah, srečevanje nomadov ljudstva Bedu in sramežljivih živalskih prebivalcev te pustinje … Odklop, kjer nam pravo pot pomaga najti le še kompas!

Spoznamo "dragulj Islama", tradicionalno Nizwo. Za kontrast se podamo v omansko visokogorje, na Zeleno goro, ki ponuja spektakularne razglede. Za zaključek pa še počitnice na morju!

Vse lepote narave nadgradijo še domačini s svojim večnim pozdravom dobrodošlice. Potepanje po Omanu je enkratna priložnost za dogodivščine na še neuhojenih poteh Arabskega polotoka in topel skok v drugačnost.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli/hostli/kampiranje, 10 – 19 oseb
Velikost skupine:
9 - 19

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Zakaj v Oman skozi fotoobjektiv?

Doživetje Omana skozi fotoobjektiv, lahko sanjate ali doživite!...

Zakaj mi je Oman pri srcu?

Piše: vodnica Nina S. "Vsake oči imajo svojega malarja," pravi slovenski pregovor. In vsak potnik ima svoje razloge za odhod v tujo de...

OMAN – FAQ o kulinariki

Piše: vodnica Nina S. Poznate kratico FAQ? V angleščini pomeni "frequently asked questions" ali po naše "pogosta vprašanja". Tu j...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več