Južni Oman in neskončne bele plaže

  • privlačna prestolnica Muškat in arabska prestolnica parfumov Salalah
  • tradicionalna Nizwa in "arabska Atlantida" Ubar
  • Zelena gora in Veliki omanski kanjon
  • zanimiv želvji svet Ras al Jinza in dolge peščene plaže
  • puščavi Wahiba in Rub al Khali

Oman, kjer je lepota doma - od severa do juga

Oman, kjer je lepota doma - od severa do juga - V PRIPRAVI

Sultanat Oman je vabljiva in komaj dotaknjena dežela. Ponuja nam toliko, da z malo domišljije v vse te prelepe prizore, mimo katerih potujemo, postavimo tiste najbolj skrivnostne in najlepše zgodbe. Kot iz tisoč in ene noči.

Lepotica Arabskega polotoka se ponaša s pokrajinami, ob katerih ostanemo brez besed. Neprekinjena obala s čudovitimi plažami in toplim morjem. Zanimiva tradicionalna kultura in večni nasmehi na obrazih domačinov. Potepanje po Omanu je enkratna priložnost za dogodivščine na še neuhojenih poteh arabskega polotoka in topel skok v drugačnost.

V Oman vstopimo skozi prestolnico, pristaniški Muškat. Mesto velja za enega najbolj urejenih v arabskem svetu in je kraj s pestro zgodovino, čudovitimi zgradbami ter možnostmi dobrih nakupov. Iz glavnega mesta se odpeljemo proti najbolj vzhodni točki Omana, na mehke peščene plaže, kjer se spoznamo z velikimi morskimi želvami.

Avanturistično potepanje po Omanu je enkratna priložnost za dogodivščine na še neuhojenih poteh Arabskega polotoka in topel skok v drugačnost. Nekaj za prav vsak okus, raznolika in razgibana pustolovščina v komaj odkritem in zato zelo samosvojem svetu!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli/hostli/kampiranje, 10 – 19 oseb
Velikost skupine:
10 - 19

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Lepotici Arabskega polotoka

  Tako drugačni, pa hkrati tako podobni – to sta deželi Oman in Jemen. Če si želite na mehak način vstopiti v Južno Arabi...

Želve pod zvezdnatim nebom

Potovanje po Omanu se je že krepko prevesilo v drugo polovico. Dežela mi je že marsikaj povedala, stare skrivnosti pa ljubosumno čuva. J...

Vonj po Arabiji, 2. del

Trgovska pot kadil je ena najstarejših in najpomembnejših cest na svetu. Včasih je bila velika tekmica slavni Svileni cesti, sploh v čas...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več