Oman-Wadi

OMAN

Oman - Kjer je lepota doma

Oman, dežela naravnih lepot, izjemno zanimiva, predstavlja prijetno pustolovščino v arabski svet.

Seznam potovanj Oman - Kjer je lepota doma

Oman


Novice iz bloga

Zakaj v Oman skozi fotoobjektiv?

Doživetje Omana skozi fotoobjektiv, lahko sanjate ali doživite!...

Oman - V znamenju Khandžarja in kadila (8. del)

Piše: sopotnik Niko Jereb, IDRIJSKE NOVICE, 22. maj 2015 Fotografije: Marijana Panić in Ana Hočevar Več ... Oman - V znamenju Khand...

Oman - V znamenju Khandžarja in kadila (7. del)

Piše: sopotnik Niko Jereb, IDRIJSKE NOVICE, 8. maj 2015 Fotografije: Marijana Panić in Ana Hočevar Več ... Oman - V znamenju Khand...

O deželi

Oman potovanje - Kjer je lepota doma

Sultanat Oman je ena izmed najbolj prijaznih in slikovitih dežel na Arabskem polotoku. To ni samo neskončna puščava – Oman je tudi dežela gorá, globokih sotesk in kanjonov, rodovitnih dolin in oaz ter dih jemajočih plaž. Ta še neraziskani biser Arabije kar kliče, da ga raziščemo.

Oman-Muškat, trdnjava Al Jalali s pristaniščem in sultanovo Qaboos palačo ob straniLepotica Arabskega polotoka kot tudi radi imenujejo Oman, se ponaša s pokrajinami, ob katerih ostanemo brez besed. Neprekinjena obala s čudovitimi plažami in toplim morjem. Zanimiva tradicionalna kultura in večni nasmehi na obrazih domačinov. Izjemna strateška lokacija na skrajnem jugovzhodu Arabskega polotoka, tik ob pomembnih pomorskih poteh, je bila in je še vedno ključnega pomena pri oblikovanju zgodovine in kulture.

Sultanat Oman je vabljiva in komaj dotaknjena dežela. Ponuja nam toliko, da z malo domišljije v vse te prelepe prizore, mimo katerih potujemo, postavimo tiste najbolj skrivnostne in najlepše zgodbe. Kot iz tisoč in ene noči.

Zakaj v Oman?

  • Privlačna prestolnica Muškat
  • arabska prestolnica parfumov Salalah,
  • tradicionalna Nizwa
  • "arabska Atlantida" Ubar,
  • Sončeva gora Jabal Shams
  • Veliki omanski kanjon
  • puščavi Wahiba in Rub al Khali,

  • želvji svet Ras al Jinza
  • dolge peščene plaže

Oman izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več