Nepal

  • lahkoten in razgiban treking primeren za vse
  • pokrajina bujnega zelenja, slikovitih vasic in belih očakov
  • za piko na "i" mesto Katmandu, ki očara in začara

Nepal - treking okoli Manasluja

Nepal - treking okoli Manasluja - V PRIPRAVI

Nepal je bil v mnogih pogledih od nekdaj zgodovinsko, kulturno, jezikovno in trgovsko stičišče. Vedno je znal izkoristiti svoj strateški položaj med najmogočnejšima azijskima državama, Indijo in Kitajsko. Majhna dežela, a vsekakor najbolj himalajska od vseh. Tu domuje kar osem od desetih najvišjih gora na svetu, med njimi tudi najbolj mogočni in najvišji Mount Everest.

Himalaja je dežela verstev, mitov in bogov, in prav vsi so povezani s spoštovanjem lepot in skrivnosti njenih gora. Je tudi dežela jetija – simbola skrivnostnih, prvinskih sil, ki vladajo temu mogočnemu gorstvu. Tu so se od nekdaj srečevala osrednjeazijska in indoarijska ljudstva, ki so se naselila v odročnih dolinah in nedostopnih višavjih, ter tako ohranila posebno kulturo in jezike. Kot pravi star sanskrtski pregovor, da tudi sto življenj bogov ne bi zadoščalo, da bi popisali vsa čudesa Himalaje, jih tudi mi ne bomo mogli.

Manaslu, nekje na sredi, pa vendar na koncu, čisto na meji s Tibetom. Beseda Manaslu izhaja iz sanskrtskega jezika in pomeni gora duha. Dvojni vrh Manasluja je s svojimi 8.163 metri osma najvišja gora na našem planetu. Ni toliko poznana kot njene znamenite sosede na levi ali desni strani, a ponuja vse ali pa celo še več. Obdaja jo razgibana pokrajina, posejana s tisočerimi dolinami in grebeni, ki se v daljavi stikajo v mogočne vršace. Na obzorjih, v neskončnih razgledih se s pogledi poleg Manasluja dotikamo tudi ostalih himalajskih gora.

Sprehodimo se skozi eno najlepših pokrajin v Himalaji – okrog Manasluja. Pot je dolga dobrih 170 kilometrov in se vije po pokrajini, ki ponuja veliko in še več, od bujnega zelenega rastja, zanimivega živalskega sveta, slikovitih vasic s prijaznimi in toplimi domačini, do belih očakov, ki nas nemo opazujejo s svojih višav. Prečkali bomo tudi najvišji prelaz na naši poti (5.200 metrov). Gora Manaslu, na kateri je svoje zadnje počivališče našel naš veliki alpinist Nejc Zaplotnik.

Potovanje je namenjeno vsem, ki želijo doživeti malo manj znani del Nepala, pokrajino okrog Manasluja, ki je ravno tako lepa in čarobna, kot sta Everest ali Anapurna. Na poti doživljamo vse in še več, kar sicer ponujajo najslavnejši trekingi, s to razliko, da je okoli nas precej več miru in neokrnjene narave. Potovanje je osredotočeno predvsem na treking, a si bomo na začetku in koncu potovanja ogledali še vse glavne znamenitosti Nepala. Pokrajina, ki leži severno od Katmanduja, čarobne prestolnice Nepala, nas očara in začara v večnost. 

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2-3*, čajne hiške, nočitev/zajtrk ali PP
Velikost skupine:
11 - 21

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Fotopotep po Indiji in Nepalu

KAŠMIR, LADAK, SIKKIM, TIBET in BUTAN Himalaja privlači popotnike, planince, romarje, alpiniste. Vsak ima svoje vzgibe, a vsi so si eno...

NEPAL - dežela na vrhu sveta

Sedim pred preprosto, z jakovim govnom obloženo hišo in srkam čaj. Zgodaj zjutraj je še in sonce še ni prišlo izza gora. Glede na njih...

Po Indiji in Nepalu

  Pogled na potovanje od Delhija do Katmanduja Univerze za tretje življenjsko obdobje Lipa iz Domžal.    ...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več