Namibija-Žirafe

NAMIBIJA

Namibija-Puščavska paša za oči

Namibija zasvoji s svojo sanjsko pokrajino. Krasijo jo samotne puščave, robustni hribi, množica divjih živali, dolga obala, občasna živahna mesta, neskončnost.

Seznam potovanj Namibija-Puščavska paša za oči

Namibija


O deželi

Namibiji se je enostavno nemogoče upreti. Privlači že s svojim imenom, takoj za njim pa podobami, ki se ustvarijo ob njeni omembi. Te podobe so sanjske. Ena najbolj slikovitih puščav na svetu, Namib, prepriča z barvami in neskončnostjo, svetovno znani narodni park Etosha z množico divjih živali, ljudstvo Himba s svojo zanimivo kulturo in načinom življenja. Za ljubitelje morja in plaž je tukaj obmorski Swakopmund z lepo nemško kolonialno arhitekturo, v dolini Twyfeltfontein pa doživimo še košček starodavne zgodovine ob razvozlavanju petroglifov, skalnih poslikav.

Namibija potovanje -  Poslastica za ljubitelje brezmejnosti prostora

Namibija – lepotica plemena HimbaNamibija je dežela, kjer se ničkolikokrat vprašate, je takšna lepota okolice sploh mogoča. Pokrajine se menjajo ena za drugo in spajajo v eno samo lepo, brezmejno sliko. In ne le lepota, tukaj so izjemne izkušnje. Od opazovanja najbolj divjih živali, do noči sredi ničesar pod neskončnim zvezdnim nebom. Možnosti za izjemne dogodivščine nikakor ne zmanjka in Namibija zadovolji tudi ljubitelje adrenalina.

V puščavsko Namibijo vstopimo skozi moderno prestolnico Windhoek. Dovolj znamenitosti ima in ravno prav Afriškega vzdušja, da se navadimo na novo deželo. Iz prestolnice pot pelje naravnost v najbolj znan narodni park Namibije, Etosha, izjemno bogat z divjim življenjem in pravi kraj za začetne namibske dogodivščine. Vse je odvisno od narave in prav to je tisto najlepše, divjina.

Himba so ljudstvo Namibije, katerih podobe so že mnogokrat obkrožile svet, njihov tradicionalen način življenja pa še kar ostaja nedotaknjen. Na obali srečamo številčno zelo veliko kolonijo morskih levov in se navzamemo počitniškega vzdušja v letoviškem Swakopmundu.

Na koncu potovanja prihaja tisto, za mnoge najlepše, puščava Namib. Brezmejne sipine, med njimi tudi sipina velikanka z več kot 300 m, čudovite barve skozi dan, kanjoni, »mrtvo« jezero, neprecenljiv občutek brezmejne svobode.

Potovanje po Namibiji je dogodivščina, ki jo občutimo z vsemi čuti, kjer novih izkušenj ne zmanjka in potovanje v svet, kjer sta prostor in čas precej manj opredeljena.

Zakaj v Namibijo?

  •  Narodni park Etosha – množica divjih živali v čudovitem naravnem okolju

  •  Ljudstvo Himba – presenetljivo tradicionalen način življenja
  •  Swakopmund – sonce, morje, adrenalin
  •  Dolina Twyfeltfontein – starodavni petroglifi
  •  Rt Cape Cross – največja kolonija morskih levov na svetu
  •  Puščava Namib – lepotica med puščavami
  •  Big Daddy – sipina s preko 300 m višine

  •  Neskončnost prostora – ko meje ne obstajajo
  •  Slikovitost okolice – iz trenutka v trenutek

Namibija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več