Namibija-Rdeče sipine

  • doživetje Cape Towna in mejne reke Orange
  • kanjon Fish River – največji kanjon v Afriki
  • puščava Namib, sipine Sussusvlei, letoviški Swakopmund
  • pravi safari v Nacionalnem parku Etosha, druženje z gepardi
  • spoznavanje plemen – Bušmani in Himbe

Namibija - Od Cape Towna do Etoshe

Namibija - Od Cape Towna do Etoshe - V PRIPRAVI

V najlepši košček Afrike, Namibijo, vstopimo skozi skrajni jug Afrike, Cape Town. Doživimo veličastnost reke Orange, ki razmejuje Republiko Južno Afriko in Namibijo. Podamo se v Namibijo, ukleščeno med puščavo Kalahari in Atlantik.

Dežela neverjetnih kontrastov je pravi fotografski raj in resnična sanjska destinacija, kjer se človek stalno sprašuje, ali je kaj tako lepega sploh mogoče. Ponaša se z divjo obalo, visokimi gorami, osamljenimi puščavami, čudovitim živalskim svetom, kolonialnimi mesti in navkljub svoji popularnosti je dovolj prostora za vse.

Potovanje začnemo v Cape Townu in pot nadaljujemo proti reki Orange, kjer prečimo mejo. Potopimo se v doživetje mogočnega kanjona Fish River. Prepustimo se zvezdnatim nočem na robu puščave Namib v okolici Sossusvlei. Obiščemo pleme Himb. Srečamo se z največjo kolonijo morskih levov na svetu in letoviškim kolonialnim mestom Swakopmund.

V predelu Spitzkoppe občudujemo stare skalne poslikave in neverjetne kreacije skalnih struktur. Obiščemo znameniti Nacionalni park Etosha, ki nas bo spoznal z divjim živalskim svetom. Za konec pa raziščemo še prestolnico Windhoek.

To je prava Afrika! Takšna, kakršno sanjamo … Jo lahko že vonjate?
 

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli, penzioni,šotori, razno
Velikost skupine:
10 - 25

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več