Sega Dancer

MAURICIUS-OTOK KONTRASTOV

Mauricius - Kristal Indijskega oceana

Otok vulkanskega izvora bo s svojo razgibano pokrajino na eni in raznoliko kulturo na drugi strani poskrbel, da bodo vaše počitnice nepozabne.

Seznam potovanj Mauricius - Kristal Indijskega oceana

Mauricius


Koristne informacije

VIZE: Vizum ni potreben. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

ZDRAVJE: Za potovanje na Mauricius ni predpisanih obveznih cepljenj, priporočamo pa cepljenje proti hepatitisu A, ki se prenaša z okuženo hrano, vodo in preko rok. Pred potovanjem se priporoča tudi, da preverite kdaj ste bili nazadnje cepljeni proti tetanusu in se cepite pri svojem zdravniku z enim odmerkom, če je od zadnjega cepljenja minilo več kot 10 let. Več na http://www.zdravinapot.si.

VREME: Mauricius ima celo leto tipično tropsko podnebje in se lahko tja odpravite kadarkoli v letu, res pa je, da je v času našega poletja (njihova zima) tam hladneje. To pomeni, da so dnevne temperature okoli 24° C, ponoči pa se gibljejo okoli 16° C, tako da mrzlo nikoli ni, vendar potnikom, ki se na Mauritius odpravijo od maja do septembra, priporočamo bivanje na zahodni obali, ki ni vetrovna. Kopanje je možno preko celega leta. Vreme se lokalno zelo hitro spreminja.

V času njihovega poletja (od oktobra do aprila) so temperature visoke (od 25 - 35° C), zrak pa vroč in vlažen. V kolikor slabše prenašate vročino, takrat svetujemo bivanje na vzhodni obali, ki je vetrovna.

VARNOST:

  • Mauricius velja za miren otok, tako da ni razloga za nevarnost. Priporočamo le običajno previdnost in upoštevanje spodnjih nasvetov.
  •  Na sprehodih imejte s seboj le manjši znesek denarja in tisto, kar resnično potrebujete.
  •  Ne nosite s sabo dragocenosti kot so zlatnina, drage ure, draga tehnična oprema.
  •  Naredite fotokopije osebnih dokumentov.
  •  Potni list in ostale dokumente shranjujte zaklenjene v hotelskem sefu.

Agencija Oskar ne odgovarja za morebitno izgubo vaše osebne lastnine.

LOKALNA VALUTA: mauriška rupija.

ELEKTRIČNA NAPETOST: evropske vtičnice in 220 V.

KREDITNE KARTICE, BANKOMATI: S kreditnimi karticami lahko plačujete v trgovinah. Denar lahko dvignete tudi na bankomatih z različnimi provizijami (VISA, MASTERCARD, nekje MAESTRO). Včasih dvigovanje na bankomatih ne deluje, zato vam priporočamo manjši znesek gotovine za vsak slučaj!

KOMUNIKACIJA, TELEFON, INTERNET: Klicna številka za klice iz Slovenije je 00 230.

SPLOŠNI PODATKI O DEŽELI

Velikost: 1.860 km2

Prebivalstvo: 1. 190.000

Glavno mesto: Port Louis

Jezik: uradna jezika sta angleščina in francoščina, čeprav največ domačinov govori mauriško kreolščino (80%), ki je podobna francoščini.

Vera: skoraj polovica je hindujcev, ostali so rimokatoliki, muslimani in kristjani.

Ureditev: Republika Mauritius

Lokalni čas: UTC +4. Časovna razlika s Slovenijo je +3 ure.

Priporočamo: knjige, zemljevidi, vodiči ...

 

Mauricius izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več