• Kraljevi Rabat, antični Volubilis in labirint v Fezu
  • vstopite preko visokega Atlasa v čarobni svet kasb
  • doživite maroški biser Marakeš z trgom Jemaa el Fna

Maroški kalejdoskop

Maroški kalejdoskop - V PRIPRAVI

Oskarjevo turistično potovanje nas zapelje skozi vse maroške kontraste. Podoben naši klasiki, a za razliko tu ni poudarek na glavnih mestih ampak na doživljanju narave. Temu primerna je preprostejša namestitev v manjših mestih in vaseh od koder lahko ponoči gledamo zvezdnato nebo. Kot uvod si pogledamo svetovljansko Casablanco in tri kraljeva mesta, ki nas seznanijo s pisano zgodovino – Rabat, Meknes in srednjeveški Fez.

Že kaj kmalu smo v osrednjem delu potovanja kjer se odmaknemo od mestnega vrveža in uživamo v panoramskih pogledih okolja, katerega poseljujejo avtohtoni prebivalci dežele, Berberi. Užijemo njihovo samobitnost in se čudimo stvaritvam narave, ki je tu vihtela svoj čopič tisočerih barv, vrhunec pa bosta zagotovo tako saharsko jutro kot dramatično okolje kanjona Dades.

V zadnjem delu potovanja pa se prek visokega prelaza spet spustimo nazaj v civilizacijo, čakajo nas še rdeči južni biser Marakeš in svetovljanska Casablanca.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli 2-3*, nočitev/zajtrk
Velikost skupine:
20 - 35
We cannot display this gallery

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več