Mali-Mala malijka

  • Bamako
  • živahna malijska prestolnica
  • tradicionalne blatne mošeje in brezčasne dogonske vasice
  • plovba po reki Niger

Magični Mali

Magični Mali - V PRIPRAVI

Mali velja za biser zahodne Afrike. Je dežela rek in puščav, kjer so vladala cvetoča kraljestva, skozi pa potekale pomembne trgovske poti zlata, sužnjev in drugega dragocenega blaga iz Gvinejskega zaliva proti Sredozemlju. Tu so puščava in slavni Timbuktu, reka Niger, pestra ljudstva in bogata malijska glasba. Največji magnet dežele pa so vsekakor Dogoni, ki veljajo za najbolj avtentično in zanimivo ljudstvo na svetu.

Doživeto in intenzivno potovanje nas popelje po vseh glavnih znamenitostih Malija. Od daljših sprehodov in pristnega stika z dogonsko tradicijo, do potovanja po malijskih odmaknjenostih do raziskovanja tržnic in občudovanja mogočnih blatnih mošej. Vsaka vas, vsako mesto živi in diha življenje kot so ga že stoletja nazaj.

Vrhunec potovanja je zagotovo spoznavanje s skrivnostnim domovanjem ljudstva Dogon. Njihov tradicionalni ples ali "kult mask" je njihov najpomembnejši praznik, preko katerega se lahko povežejo z nebeškim svetom, kjer obstaja posmrtno življenje, in z Zemljo, ki jim nudi hrano, zavetišče in življenje.

Na koncu iz "sanjskega sveta" v malijski prestolnici spet pademo v resničnost. Se nam je res dogajalo to, kar se nam je zgodilo? 

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2-3*, razno
Velikost skupine:
10 - 19

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več