Osnovni podatki

Starodavna in hkrati moderna Makedonija ponuja nekaj za prav vsak okus. Vstopimo skozi Skopje in se takoj znajdemo med dvema svetovoma v enem samem mestu. Potem se prepustimo vinarjem na Kavadarcih, da nam predstavijo svojo znamenito kapljico in se sprehodimo vštric z domačini v prijateljski Bitoli. Tukaj je tudi svetovno znan Ohrid s čudovitim jezerom in zanimiv samostan Sv. Nauma.

Kosovo je zakladnica kulturnih spomenikov pod zaščito UNESCA. Mošeje, srednjeveške cerkve, pravoslavni samostani, etnografski muzeji, stara mestna jedra in spomeniki, ki pričajo o nedavni burni preteklosti. Ogledi kulturnih ustanov na Kosovu so pravo doživetje in nas vsekakor ne bodo pustili ravnodušnih.

Znamenitosti in prekrasno okolico na izletu po Makedoniji in Kosovu kronajo prebivalci obeh dežel. Tu živijo vedri, prijazni ljudje, polne zagona in optimizma. Vtisnejo nepozaben pečat celotnemu potovanju, saj začutimo edinstvenost Balkana!

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)