Madagaskar-Malgaši

  • živahna prestolnica Tana in ulično dogajanje
  • prijazni domačini, veličastna narava in skrivnostne živali
  • tropsko morje in peščene plaže

V lemurjevi deželi

V lemurjevi deželi - V PRIPRAVI

"V lemurjevi deželi" je čutno in doživeto potovanje, ki vas mehko popelje po sicer samobitni deželi. Na poti se nam ni potrebno povsem odreči udobju. Na potovanju so v večjem delu vključene tudi večerje.

Potovanje po izgubljenem kontinentu je vstop v brezčasen svet. Tu ne najdemo veličastnih palač in prelestnih templjev, saj vstopimo v stvarstvo največjega umetnika – narave. Ponekod prvobitna in neokrnjena, spet drugje zaznamovana od človeške roke, vendar vedno znova spreminjajoča in včasih zasanjana … Gozdovi se prelivajo v prostrane savane s čredami zebujev, terasasta riževa polja in travnati osamelci žarijo v večerni svetlobi, to so še vabljivi gorski masivi in skrivnostna jezera, rajske plaže in turkizno morje … Večino rastlinskega in živalskega sveta najdemo samo na tem otoku. Je raj za opazovalce živali, zlasti lemurjev in ptic. Posebnost je, da na otoku ni strupenih kač.

Malgaši ljubijo življenje! Navdušeni so nad njim, uživajo v njem, ga opazujejo in igrajo glavno vlogo v njem! Tako močna je njihova življenjskost, da vanjo potegnejo tudi nas. Vedno pripravljeni za klepet, za šalo in seveda za širok nasmeh, za glasbo in ples. Mešanico 18. samobitnih afro-azijskih plemen združuje starodavna vera v prednike … In na otok je vredno priti že samo zaradi okusne malgaške kuhinje!

Prepustimo se svetu, kjer še vedno vladajo tabuji in kjer ljudje iščejo pomoč vračev (ombiasa). Vse je povezano z vintano (usodo), ki jo lahko omili mpanandro (tisti, ki dela dan). Tesno so povezani s predniki in živijo zato, da bi umrli in postali visoko spoštovani predniki. Denarja ne vlagajo v banke, ampak ga hranijo za pogrebe in famadihano (obračanje trupel umrlih). Če pa niso uspeli vsega potrošiti, pa raje povečajo čredo zebujev – vrednost, ki je neodvisna od inflacije  ...

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3*, polpenzion,
Velikost skupine:
10 - 22

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več