Litva-Trakai

LITVA

Litva, največja med baltskimi državicami, ki preseneča!

Litva - Navduši nas glavno mesto Vilnius, grad Trakai in litovski vrh križev Kryziu Kalnas ter čudovita pokrajina! Mlada dežela preseneti vsakega obiskovalca.

Seznam potovanj Litva, največja med baltskimi državicami, ki preseneča!

Litva


O deželi

Litva na severu meji na Latvijo, na jugovzhodu na Belorusijo, na jugu na Poljsko, na jugozahodu pa preko Kaliningrada na Rusijo. Dežela ima 65.300 km2 in dobrih 3 milijone prebivalcev. 84 % prebivalcev je Litvancev, ostali pa so Rusi, Belorusi, Poljaki in številni drugi.

Litva-grič križevLitva leži na najbolj vzhodnem delu obsežnega Nemško – poljskega nižavja. Tako kot Estonija in Latvija, je tudi Litva ledeniško preoblikovana, značilna so številna ledeniška jezera, reke, nizke planote, mešani gozd (33 % površine), kar daje pokrajini posebno privlačnost in velike možnosti za sprehode, kolesarjenje in različne vodne športe. Podnebje je na obalah Baltskega morja oceansko s precej hladnimi zimami, v notranjosti pa celinsko. Najvišja točka pretežno nižinske Litve je 294 m visok Aukštojas hill.

Gospodarstvo je izjemno perspektivno. Po osamosvojitvi se je Litva povezala s številnimi znanimi mednarodnimi delniškimi družbami, zavarovalnicami in bankami. Zaradi dobrih delovnih navad in kvalitetnih uslug postajajo prepoznavni. Razvite so pristaniške, pomorske, tekstilne, finomehanične, elektronske, kemične, farmacevtske, lesne in druge dejavnosti.

Zakaj z nami v Litvo?

  • Glavno mesto Vilnius; skozi mesto teče reka Vilnia, staro mestno jedro, katedrala, Uzupis district – stari del mesta, kjer živijo umetniki, palača predsednika republike, muzej KGB, …
  • Trakai – prelep grad na otočku z nenavadno zgodovino

  • Litovski vrh križev Kryziu Kalnas – svetovno znana romarska točka (okoli 100.000 križev – ni pomota!)

Litva izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več