Osnovni podatki

Libanon je čudovita bližnjevzhodna dežela z bogato naravno in kulturno dediščino. Ob dolgih, vabljivih obalah Mediteranskega morja se dvigajo s cedrovimi gozdovi poraščeni hribi, pod katerimi se skrivajo ene izmed najlepših jam na svetu. Na drugi strani gora so lepe planote, poraščene z iglavci, oljkami in vinsko trto. Navidezni raj so skozi zgodovino poselile mogočne kulture in zgradile številne veličastne pomnike kulturne dediščine, a zgodovina jim ni bila vedno naklonjena in v spominu Evropejcev Libanon včasih zbudi mešane občutke. A brez skrbi, kljub burni polpretekli zgodovini je danes to relativno varna dežela, ki se ponovno odpira turizmu in vabi, da raziščemo pozabljene bisere. ...

Libanon je čudovita bližnjevzhodna dežela z bogato naravno in kulturno dediščino. Ob dolgih, vabljivih obalah Mediteranskega morja se dvigajo s cedrovimi gozdovi poraščeni hribi, pod katerimi se skrivajo ene izmed najlepših jam na svetu. Na drugi strani gora so lepe planote, poraščene z iglavci, oljkami in vinsko trto. Navidezni raj so skozi zgodovino poselile mogočne kulture in zgradile številne veličastne pomnike kulturne dediščine, a zgodovina jim ni bila vedno naklonjena in v spominu Evropejcev Libanon včasih zbudi mešane občutke. A brez skrbi, kljub burni polpretekli zgodovini je danes to relativno varna dežela, ki se ponovno odpira turizmu in vabi, da raziščemo pozabljene bisere. .

Naše popotovanje je sprehod skozi zgodovino in kontraste, ki oblikujejo libanonsko deželo in družbo. Od velikih kozmopolitskih mest do spokojnih vasi, od kristjanov do muslimanov, od bogatega do revnega, obmorskega in gorskega, tradicionalnega in modernega, svetega in posvetnega,… Libanon je zagotovo ena najbolj zanimivih turističnih destinacij. Vse to bomo začinili s kulinariko, ki je po mnenju mnogih med najboljšimi na svetu. Poznate humus, falafel, fatouche? Ne bo manjkalo tudi specialitet iz žara. Prilijte temu še kozarček odličnega libanonskega vina in doživetje bo popolno.

Potovanje za popotniške sladokusce, ki želijo doživeti tudi manj obiskane a relativno bližnje destinacije z zares bogato naravno in kulturno dediščino. Zastavljeno je kot krajši mediteranski oddih, dnevi so dolgi in polni, veliko je lepih ogledov in stika z lokalnim življenjem.

Več

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)