Latvija-Palača Rundale

LATVIJA

Latvija - baltska dežela čarobne narave, peščenih plaž.

Latvija, dežela, ki veliko obeta. Vedno bolj zanimiva za vse številčnejše turiste, ki jih privabljajo gradovi, prelepa pokrajina in prestolnica Riga.

Seznam potovanj Latvija - baltska dežela čarobne narave, peščenih plaž.

Latvija


O deželi

Latvija je obmorska deželica tako kot Estonija in Litva. Je pretežno ravninska, njen najvišji vrh sega le dobrih 300 metrov visoko (Gaizinkalns). Nizke planote, ravnina in rahlo nagubana hribovja so ledeniško preoblikovane pokrajine. Tu se je končeval mogočni severno-evropski ledenik, ki je nanosil ogromne količine proda in peska.

Latvija-Riga-panoramski pogledLatvija ima zanimive peščene obale, žal pa je Baltsko morje vedno hladno. Kar 44 % površja pokrivajo gozdovi. Veliko je rek (Daugava, Gauija, …) in jezer, kar daje pokrajini čarobno podobo. Ni čudno, da ima Latvija 4 velike narodne parke. Cela vrsta rastlin in živali tega severnega pasu je zaščitenih že dolga leta in Latvijci zelo spoštujejo varovanje narave.

Latvija je redko naseljena dežela. Dobra 2 milijona prebivalcev živi na 64.000 km2. Glavno mesto je Riga. Samo 62 % prebivalcev je Latvijcev, 27 % je Rusov, ostali pa so Litvanci, Finci, Belorusi, Ukrajinci, Židje in drugi.

Kot vse baltske državice, se tudi Latvija z velikim zanosom razvija. Njena močna področja so gozdarstvo, pomorstvo, trgovina, ribolov. Kljub temu se je je svetovna kriza krepko dotaknila, kakor mnoge evropske države. Od leta 2004 je članica Evropske unije, leta 2014 pa je sprejela EVRO kot denarno valuto.

Zakaj z nami v Latvijo?

  • Preprosto zato, ker je pri obisku Baltskih deželic ne moremo preskočiti, če se malo pošalimo.
  • Obiskali bomo Rigo, prestolnico, ki leži ob ustju reke Daugave in je danes pod budno UNESCOVO zaščito.
  • Gradova Turaida in Sigulda ter njegovo izjemno okolje.

  • Gauja narodni park – izredna biotska raznolikost, ki jo kličejo tudi latvijska Švica.
  • Izjemne peščene plaže z različnimi dejavnostmi.
  • In še kaj …

 

Latvija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več