Kolumbija – Cartagena – noša

KOLUMBIJA

Kolumbija – Dežela kolonialnih mest, kave, rajskih plaž

Kolumbija-prijazna južnoameriška dežela, polna lepot nas navdušuje z neskončnimi plantažami kav, kolonialnimi haciendami, zelenimi dolinami, čudovitimi plažami.

Seznam potovanj Kolumbija – Dežela kolonialnih mest, kave, rajskih plaž

Kolumbija


Novice iz bloga

Kolumbijska nepozabna doživetja

Kolumbija - vtisi potnikov Potovanje mi je bilo zelo všeč. Kolumbijci so zelo prijazni ljudje. V deželi sem se počutila varno. »K...

Po Kubi je čas za KUlumbijo

Počasi se bližajo nekoliko bolj hladni, jesensko-zimski dnevi in spomini na tropsko doživeto Kubo postajajo vse bolj živi. Država se iz...

Kolumbija - novo vzhajajoče sonce na turističnem zemljevidu sveta

Piše: vodnik Roman Verjetno je že vsak zemljan/popotnik slišal za to državo, ki se leži nekje na SZ Južne Amerike. Ahh, nič novega! ...

Koristne informacije

ZDRAVJE: Za obisk Kolumbije je obvezno cepljenje za rumeno mrzlico. O zdravju se posvetujte na Zavodu za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, tel.: 386 (0) 1 586-39-00, fax.: 386 (0) 1 540-31 90, info@zdravinapot.si, http://www.zdravinapot.si.

VREME: Na obalah in na severu države Kolumbije je podnebje tropsko in zelo vroče, z obdobjem deževnega vremena med majem in novembrom. V hribovitih predelih Kolumbije je hladneje, v visokih gorah pa kar precej mrzlo. Vreme v Bogoti je skozi celo leto bolj pomladno - ponoči hladneje, podnevi pa prijetno toplo.

VARNOST:

 • Kolumbija-domačinSvetujemo previdnost, predvsem v določenih predelih mest, saj je stopnja uličnega nasilja še vedno visoka.
  Predvsem odsvetujemo zadrževanje po ulicah v nočnih urah.
 • Na sprehodih imejte s seboj le manjši znesek denarja in tisto kar resnično potrebujete.
 • Ne nosite s sabo dragocenosti kot so zlatnina, drage ure, draga tehnična oprema.
 • Naredite fotokopije osebnih dokumentov in jih hranite ločeno.
 • Potni list in ostale dokumente shranjujte zaklenjene v hotelskem sefu.

Agencija Oskar ne odgovarja za morebitno izgubo/krajo vaše osebne lastnine.

Kolumbija – San Avgustin – kipLOKALNA VALUTA: kolumbijski peso.

ELEKTRIČNA NAPETOST: Električni tok je 110 voltov. Priporočamo, da s seboj vzamete poseben podaljšek/adapter (dva ravna ploščata vtiča; doma uporabljamo okrogle).

KREDITNE KARTICE, BANKOMATI: S kreditnimi karticami lahko plačujete v trgovinah. Denar lahko dvignete tudi na bankomatih z različnimi provizijami (VISA, MASTERCARD, nekje MAESTRO). Včasih dvigovanje na bankomatih ne deluje, zato vam priporočamo manjši znesek gotovine za vsak slučaj!

PLANIRANI STROŠKI: Za tekočo potrošnjo (hrana, pijača, manjši nakupi) se predvideva poraba od 15 do 20 EUR na dan na osebo.

KOMUNIKACIJA, TELEFON, INTERNET: Klicna številka za klice iz Slovenije je 00 57.

Mobilni telefoni delujejo, internet je na voljo v večjih mestih in nekaterih hotelih.

SPLOŠNI PODATKI O DEŽELI:

 • Velikost: 1.141.748 km2
 • Prebivalstvo: 47.425.437
 • Glavno mesto: Bogota
 • Jezik: uradni jezik je španščina
 • Vera: pretežno kristjani
 • Ureditev: Republika Kolumbija
 • Lokalni čas: V Kolumbiji so 6 h za nami
 • Priporočamo: knjige, zemljevidi, vodiči ...

 

Kolumbija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več