Kitajska-Po karakorumski cesti

  • po stopinjah karavanarjev svilene ceste in utrinek slovite tržnice v Kašgarju
  • uživajte v kontrastu visokega Pamirja in puščave Taklamakan
  • doživite osupljivo lepoto Kirgizije, zaživite po nomadsko

Od Rumene reke do Biškeka

Od Rumene reke do Biškeka - V PRIPRAVI

Slediti svileni cesti je tako, kot da bi sledili duhu. Nešteto poti, vse so prave. Začnemo po mogočni Rumeni reki do zadnjega mesta z ostanki velike kitajske mojstrovine ... Prihod na križišče in vrhunec budistične umetnosti. Vstop v deželo Ujgurov in njihovih pisanih bazarjev … na robu velike puščave. Vstop v "morje smrti" in že smo na južnem odcepu, med puščavo in gorami, vse do živahnega Kašgarja z eno najbolj eksotičnih tržnic na svetu!

Začetno lagodno vpeljevanje v zgodovino in kulturo svilene ceste se v osrednjem delu spretno prevesi v bolj doživeto aklimatizacijsko vpeljevanje v vsestransko drugačnost! V zadnjem delu potovanja se doživetvena premica strmo nagne v vrhunsko izkušnjo. V najbolj odročnih predelih sveta prehajamo iz peščene puščave v osrčje najvišjih gorstev sveta, med plemena in pristna vzdušja. Ostrijo se čuti, krepi se telo in seveda, duša zapoje! Hoja po robu, preseganje obstoječih pojmovnih horizontov!

Čez starodavno trgovsko pot, tja od Xiana daleč v osrčje osrednje Azije, v objem oaz strah vzbujajoče puščave Taklamakan in plemenskega raja visokih gorovij Tjanšana in Pamirja … Slovita Kašgarska tržnica in kot pika na i še delček kirgiških planjav! Ime Kirgizija v večini vzbudi podobo neznanega, ujetega med tiste azijske "stane". Država je bila še pred desetletjem zaprta za tujce. A njena lepota je preprosto osupljiva in vredna obiska. Gore, visoke preko 7.000 metrov, ledeniki, puščave, cvetoči alpski travniki, pravljični gozdovi, stepe s čredami divjih konj in preko 2.000 jezer.

Prava potovalna pustolovščina! Človeku prijazen izziv. Drzna in razgibana, presenečenj in doživetij polna potovalna sedanjost. Za potovalne sladokusce!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2 - 3*, razno, nočitev/zajtrk, polpenzion
Velikost skupine:
10 - 21

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Kirgizija

Višinska romantična dežela, izgubljena v osrednjeazijskih prostranstvih zemljevidov sveta, je danes ena tistih dežel, s katerimi pravzap...

Slikovita SVILENA CESTA

Svilena cesta je slavna starodavna karavanska pot med Kitajsko in Rimom, po kateri je iz vzhoda na zahod ter obratno potovalo tako blago, ko...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več