Kirgizija-Jurte

KIRGIZIJA

Kirgizija – Spektakularna oaza Svilene ceste

Kirgizija, prepustite se neopisljivi neskončnosti čudovite pokrajine. V Kirgiziji zaživite med ekstremno gostoljubnimi ljudmi v neokrnjeni naravi.

Seznam potovanj Kirgizija – Spektakularna oaza Svilene ceste

Kirgizija


Novice iz bloga

Kirgizija

Višinska romantična dežela, izgubljena v osrednjeazijskih prostranstvih zemljevidov sveta, je danes ena tistih dežel, s katerimi pravzap...

O deželi

Osrednja Azija potovanje

Slediti svileni cesti je tako, kot da bi sledili duhu. Nešteto poti, vse so prave ... Začutite vzdušja tisočletne poti, po kateri so potovale dragocenosti, v njih odete miselnosti in verovanja, inovacije in ljudje - junaki in cesarji, vojskovodje in mistiki, trgovci in karavanarji, vagabundi in avanturisti ... Danes pa potovalni sladokusci in prvi turisti.

KirgizijaNa stičišču in razpotju velikih civilizacij danes samevajo nekdaj velika mesta svilene cesta - Samarkand, Buhara, Khiva in Merv, Konye Urgenč, in Kašgar. Vzburjajo nam domišljijo kot pravljice 1001 noči ... A je to le eden izmed vtisov osrednjeazijskih prostranstev.

Vrhunsko potovalno doživetje je v odmaknjenosti, nedostopnosti in kontrastu! Puščavskemu Turkmenistanu sledi razvit in kmetijski Uzbekistan z najlepšimi mesti preteklosti ... Vzhodno od njega leži gorata, a že tako proti Kitajski zasanjana Kirgizija, dežela višinskih nomadov, pašnikov in konjev! Zahodna kitajska provinca je neopisljiv kontrast - ujeta med puščavi Taklamakan in Gobi ter visoke gore Tianšana in Pamirja, je svojevrstna mešanica Ujgurske muslimanske preteklosti in kitajske sodobnosti.

Zakaj na Svileno cesto?

  •  Svilena cesta - začutite duh raziskovanj in odkritij,
  •  Aškabad- moderni feniks v puščavskem Turkmenistanu,
  •  Samarkand, Buhara, Khiva, Kašgar - veličastna mesta svilene ceste,

        

  •  Taškent - moderno mesto z osrednjeazijskim Broadwayem,
  •  živopisne tržnice Aškabada, Oša in Kašgarja,
  •  puščava Taklamakan - vstopiš in se ne vrneš več,
  •  Karakul - jezero v Karakorumu pod veličastnim Mustag Ato,
  •  vzdušje odmaknjenosti, nasprotij in svilene ceste ...

Kirgizija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več