Jordanija-Petra

  • zlijte se s Petro, enem najlepših kotičkov sveta
  • kontrast rožne puščave Rum in modrine Rdečega morja
  • moderni Amman, antični Jeraš in Mrtvo morje

Klasična Jordanija

Klasična Jordanija - V PRIPRAVI

Čas trajanja:
6 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - oskarjevo turistično potovanje
Status
prijavite se

Blog iz naših potovanj:

"Rim", daleč od Rima

  Približno 50 kilometrov severno od jordanske prestolnice Aman se nahajajo ostanki čudovito ohranjenega nekdanjega rimskega mesta Jerash oziroma Gerase, ...


Oglejte si JOR-Klasična Jordanija-fin-1219 na večjem zemljevidu.

1. dan LJUBLJANA – AMMAN – MADABA – GORA NEBO - MRTVO MORJE. Zgodnji zbor na ljubljanskem letališču in direkten polet proti  Ammanu. Po prihodu vožnja do Madabe, kjer obiščemo cerkev z znanim mozaikom. Pot nadaljujemo do gre Nebo in uzremo Mojzesov pogled na obljubljeno deželo. Spustimo se na najnižjo točko na zemlji in si privoščimo kopanje v najbolj slanem jezeru (morju) na svetu – Mrtvo morje! Popoldanska vožnja v Amman in doživetje moderne prestolnice. Po avtobusnem ogledu mesta se ustavimo v središču, si ogledamo antične ostanke mesta ter zaužijemo levantinsko vzdušje mestne tržnice in uličic ob njej. (letalo, H,V)

2. dan MADABA – Jeraš (Gerasa) – Ajloun - Um Keis (Gadara) - dolina reke Jordan - MADABA. Dan na rodovitni sever dežele začnemo z ogledom odlično ohranjenega glavnega mesta nekdanjega Dekapolisa – rimske Gerase. Po slikoviti pokrajini nadaljujemo do Ajlouna in spomenik islamske arhitekture temeljito raziščemo.  Na skrajnemu severozahodu dežele nam pogled iz bazaltnega Um Keisa do presunljivo spokojne Golanske planote in dalje do Galilejskega jezera. Poslastica dneva pa je gotovo spust v dolino reke Jordan, svojevrsten svet, kjer lahko začutimo tradicionalno deželo in prizore s svetopisemskim nadihom. Večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan MADABA  - Kerak – Dana - PETRA.   Pot nas pelje po slikoviti Kraljevi cesti, polni čudovitih pogledov in presunljivih naravnih lepot. Vzdolž najglobljega tekstonskega jarka občudujemo največji "wadi" v Jordaniji – Wadi Mujib, Po rodovitni ravnici potujemo do križarskega lepotca Kerak in ga raziščemo ter se vživimo v vlogo Križarjev tistega časa… Doživet je tudi postanek v vasici Dana, tradicionalni turistični vasici v enkratnem okolju nacionalnega parka Dana. Sledi še vožnja do Petre, večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan PETRA - AQABA. Mesto v kamnu, rdeča Petra. Eden najlepših krajev na svetu. Navduši nas že vstop v mesto. Osupljiva soteska, Sik, se nenadoma razpre, ugledamo "Zakladnico" in se lotimo raziskovanja spomenikov v osrednjem delu nabatejske metropole. A morda še bolj nas navdušijo stranske doline in vrhovi nad mestom. Sprehodimo se do visokih žrtvenikov, sončni zahod pa si lahko privoščimo pri "Samostanu". Petra je poezija v kamnu, za njen pravi zven se je vredno potruditi! Cel dan smo v čudoviti Petri, zvečer pa počivamo na vožnji proti Aqabi. Morje, počitek! Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan AQABA – za doplačilo Wadi Rum. Aqaba je jordansko letovišče ob Rdečem morju. Sproščeno vzdušje letoviškega mesta in rdečemorski koralni grebeni so pravi prostor za počitek in sprostitev, uživanje v morju in lenarjenju na plaži. Za doplačilo si lahko privoščimo izlet v rožnato puščavo Wadi Rum ter uživamo med edinstveno oblikovanimi osamelci, rožnatim peskom in puščavskim vzdušjem… (H, ZV)

6. dan AQABA - LJUBLJANA. Po zajtrku prosto do odhoda na letališče in (predvidoma popoldne) polet v Slovenijo. (Z, letalo)

Prikaži več
Skrij

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več