Sinaj in Jordanija

  • spektakularna narava Petre in puščave Wadi Rum
  • počitek v modrini in koralnem bogastvu Rdečega morja
  • višek je prelestna Sinajska puščava in Mojzesova gora

Jordanija in Sinaj

Jordanija in Sinaj - V PRIPRAVI

Jordanija slovi po izjemni naravi, njeno ozemlje leži v središču pestre bližnjevzhodne preteklosti in sedanjosti, močno je povezana tudi z mnogimi svetopisemskimi dogodki. Doživimo Mojzesov pogled na gori Nebo in sloviti mozaik v Madabi, kopanje v Mrtvem morju in najnižjo točko na Zemlji. Privoščimo si večer v naravnem okolju, vožnjo po Kraljevi cesti po čudoviti pokrajini in Petro - enega najlepših krajev na svetu - cel dan je komaj dovolj za njeno raziskovanje! Potem pa do rožnate puščave s svojevrstnimi osamelci v Wadi Rum. Še postanek ob Rdečem morju v Aqabi in morda prvi skok vanj!

Preko Rdečega morja vstopimo na Sinaj - puščavski Sinaj, zgodba o beduinih in Rdeče morje. Kontrast večne negibnosti beduinskih kraljestev in sproščene živahnosti počitniškega Dahaba. Večeri pod zvezdnim svodom v oazah in puščavskih sipinah … Iz pravljice v pravljico, v kateri se samostan sv. Katarine (sicer glavna znamenitost) kar izgubi v presežnih vzdušjih  in je Mojzesov pogled le eden izmed mnogih, ki nas spremlja še dolgo po vrnitvi!!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3 – 4*, organiziran kamp, razno,
Velikost skupine:
15 - 25
We cannot display this gallery

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več