Sokotra

  • pravljična Sana, prestolnica kraljice Sabe
  • odmaknjen višinski Jemen, narava in tradicija
  • Sokotra – nepredstavljivi Galapagos Indijskega oceana

Jemen in Socotra

Jemen in Socotra - V PRIPRAVI

Jemen s Sokotro je doživeto potovanje v jemensko samobitnost. Odpelje vas v drugačnost in sooči z neverjetnimi kontrasti dežele. Od čarobne Sane, prek šarmantnega Taiza do samega viška – to pa je pravljični svet visokogorskega Jemna, kjer se lahko uščipnemo v lice, da se prepričamo, če morda res ne sanjamo?

To je potovalni vrtinec, ki vas zapelje v vse glavne vtise dežele, v lastno avanturo in stik s kar najbolj odmaknjenimi kraji na ljubem planetu. Zdi se, kot bi vstopili v muzej in v njem zaživeli - sama drugačnost, zanimivost in doživetje. V spominu nam ostanejo vozniki džipov ter srečanja s spontanimi in ponosnimi domačini, ki še vedno živijo v svetu iz nekega drugega časa…

Potovanje vključuje vse, kar Jemen vnaša v svetovno kulturno dediščino.  Sopotnik na potovanju doživi večino jemenske enkratnosti. Za sladokusne sopotnike pa velja – Jemen je tako enkraten in trajanje bivanja v njem tako močno vzburja potovalne moči, da je skoraj nujno utrgati še eno zrelo hruškico – endemičen otok Sokotro – na glavo obrnjen samobiten svet, pravi botanični vrt in deviška narava s čistim morjem.

To je pravi mali azijski Galapagos, kjer lahko za trenutek zaživite s prvinskostjo otoka in sebe... - uživate v spokojni tišini neštetih tropskih rastlin, v čudoviti naravi, ki ponuja številne doline z bujnim zelenjem, tolmune sladke vode in ne nazadnje kilometre in kilometre dolge bele rajske plaže. Torej to je kraj za vse tiste, ki si vsaj za trenutek želijo popolnega odklopa iz vsakdanjega življenja.

Potovanje v Jemen in na Sokotro je zasnovano za vse, ki si želite močnega doživetja in ste zanj pripravljeni delno odpovedati vajenemu turističnemu udobju. Kako naj ga predstavimo? Če ničesar ne pričakujete, boste zelo prijetno presenečeni!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3*,penzioni, nočitev/zajtrk, razno
Velikost skupine:
10 - 25

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sokotra

Eksotični otok, kjer se je že zdavnaj ustavil čas. Tu rastejo drevesa zmajeve krvi, cenjena po svojem rdečem zdravilnem izcedku. Ljud...

Z obiskom Jemna ne morete zgrešiti

Ste si zaželeli videti deželo, kjer ni potrebno iskati zgodovinskih znamenitosti, ker te le-te spremljajo na vsakem koraku? Kjer ljudje š...

Jemen - V deželi tisoč in ene noči

  Naša Tina Zorman, ki živi v Jemnu je za revijo Jana povedala; ...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več