• čarobna Sana in svetovljanski Aden,
  • šarmantni Taizz in kraljičina Jibla, učeni Zabid,
  • pravljični svet Manakhe in Kawkabana.

Doživeti (zahodni) Jemen - POSEBNA PONUDBA

Doživeti (zahodni) Jemen - POSEBNA PONUDBA - V PRIPRAVI

Doživeti Jemen 9 dni je doživeto potovanje v jemensko samobitnost. Odpelje vas v drugačnost in sooči z neverjetnimi kontrasti dežele. Od čarobne Sane, svetovljanskega Adna, šarmantnega Taizza in učenega Zabida, do obale Indijskega oceana, afriške Tihame ob Rdečem morju in seveda viška – to pa je pravljični svet visokogorskega Jemna, kjer se lahko uščipnemo v lice, da se prepričamo, če morda res ne sanjamo?

To je potovalni vrtinec, ki vas zapelje v vse glavne vtise dežele, v lastno avanturo in stik s kar najbolj odmaknjenimi kraji na ljubem planetu. Zdi se, kot bi vstopili v muzej in v njem zaživeli; sama drugačnost, zanimivost in doživetje – v spominu nam ostanejo vozniki džipov, srečanja s spontanimi in ponosnimi domačini, ki še vedno živijo v svetu iz nekega drugega časa…

Doživeti Jemen je zasnovan za vse, ki želite močnega doživetja in se je zanj pripravljen delno odpovedati vajenemu turističnemu udobju. Potujemo z džipi, 2 nočitvi sta v preprostem jemenskem penzionu, ki ne nudi pretiranega udobja. Kako naj ga predstavimo? Če nič ne pričakujete, boste prijetno presenečeni!

Potovanje vključuje vse, kar Jemen vnaša v svetovno kulturno dediščino.  Sopotnik na potovanju doživi večino jemenske enkratnosti. Za sladokusne sopotnike pa velja – Jemen je tako enkraten in trajanje bivanja v njem tako vzburja potovalne moči, da je skoraj nujno utrgati še dve zreli hruškici – puščavsko dolino Hadramawt in endemičen otok Sokotro – azijski Galapagos (poglejte si Jemenska pravljica 16 dni)! Ljubitelji pohodništva – za vas pa smo pripravili Pohodniški Jemen 16 dni.

Več… Srečna Arabija z očmi slovenskega popotnika

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2-3*, nočitev/zajtrk,3 x večerja, razno
Velikost skupine:
15 - 20
We cannot display this gallery

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več