Sokotra

  • pravljična Sana, prestolnica kraljice Sabe
  • odmaknjen višinski Jemen, narava in tradicija
  • Sokotra – nepredstavljivi Galapagos Indijskega oceana

Doživeti zahodni Jemen in Sokotra

Doživeti zahodni Jemen in Sokotra - V PRIPRAVI

Jemen s Sokotro je doživeto potovanje v jemensko samobitnost. Odpelje vas v drugačnost in sooči z neverjetnimi kontrasti dežele. Od čarobne Sane, prek šarmantnega Taiza do pravljičnega sveta visokogorskega Jemna, kjer se lahko uščipnemo v lice, da se prepričamo, če morda res ne sanjamo?

To je potovalni vrtinec, ki vas zapelje v vse glavne prizore, ki jih Jemen vnaša v svetovno kulturno dediščino.  Zdi se, kot bi vstopili v muzej in v njem zaživeli - sama drugačnost, zanimivost in doživetje. V spominu nam ostanejo vozniki džipov ter srečanja s ponosnimi domačini, ki še vedno živijo v svetu iz nekega drugega časa… Gre za lastno avanturo in stik s kar najbolj odmaknjenimi kraji na ljubem planetu.

V drugem delu potovanja doživimo Sokotro (azijski Galapagos), na glavo obrnjen samobiten svet, pravi botanični vrt in deviška narava s čistim morjem. Tu lahko v prvinskosti otoka in sebe uživate v spokojni tišini tropskih rastlin, v številnih dolinah z bujnim zelenjem, tolmunih s sladko vodo in v kilometrih dolge bele rajske plaže. To je kraj za popoln odklop iz vsakdanjega življenja.

Potovanje v Jemen in na Sokotro je zasnovano za vse, ki si želite močnega doživetja in ste se zanj pripravljeni delno odpovedati vajenemu turističnemu udobju. Manj udobja ko pričakujete, lepše boste presenečeni!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli 2-3*, šotori, penzioni, nočitev/zajtrk,
Velikost skupine:
10 - 25

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Otok sreče

    To je mali izgubljeni biser, pozabljen od sveta in ravno zato je tako edinstven. Govorim namerč o Sokotri, največjem otoku na ...

Jemenska poroka

  Že prvi dan v Jemnu je bilo pestro. Z vodnico Tino, ki me prijazno gosti pri sebi, in ženskim delom njene primožene družine, smo s...

Potovanje po Jemnu

Pozdravljeni! Že nekaj časa se pripravljam napisati nekaj vrstic o potovanju, ki mi ga je agencija Oskar oziroma Marijana pričaral...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več