Japonska-grad-Matsumoto

  • Tokio – futuristična džungla
  • gora Fudži in japonske toplice
  • čaščenje barvitega prihajanja in minevanja letnih časov v gorah in vrtovih
  • Kjoto – kulturna prestolnica, gejše in bambusov gozd
  • šinkansen – potovanje z najhitrejšimi vlaki na svetu
  • Hirošima – mesto miru

Barvita Japonska

Cena od: 2397 EUR

Barvita Japonska

Dežela vzhajajočega sonca ponuja enkratno mešanico zelo sodobnega in zelo tradicionalnega in vsega vmes. Od futurističnih mestnih džungel s tradicionalno podrastjo ter izjemno klasično in pop kulturo, mogočnih krajinskih vedut, spokojnega podeželja, potovanj z bliskovitimi vlaki do bogatega stoletnega izročila.

V 12 dneh se naužijemo vseh glavnih poudarkov. Vozimo se s hitrimi vlaki, odkrivamo urbani vrvež in starodavno japonsko kulturo.

Začnemo v Tokiu, kjer se podamo k poglavitnim in tudi manj resnobnim mestnim znamenitostim, od največje ribje tržnice, prek cesarske palače, prvih templjev do epicentrov sodobnega mestnega utripa…
Sledi vožnja do vznožja gore Fudži, ki občudujemo zlasti z jezera Kavaguči. Privoščimo si tudi onsen – japonske toplice z vsemi pripadajočimi rituali.
V mestu Matsumoto si ogledamo najstarejši srednjeveški japonski grad (Vranji grad) s konca 16. stoletja, nato pa nas pot vodi čez Japonske Alpe do mesta Takajama, ki ima najbolj celovito ohranjeno staro mestno jedro na Japonskem.
Sledi večdnevno bivanje v kulturni prestolnici Japonske, v Kjotu, kjer si ogledamo najlepše templje, stare lesene mestne četrti, bambusov gozd in se po želji seznanimo z gejšami.
Iz Kjota se odpravimo na izlet v najpomembnejšo nekdanjo prestolnico, v Naro, kjer med drugim obiščemo tempelj Todaiji in se sprehodimo po parku z jeleni.
Obiščemo mesto miru, Hirošimo in bližnji otok Mijadžima. V Osaki se udeležimo kuharskega tečaja, kjer se poučimo, kako pravi kuharski mojstri pripravljajo suši.

JAPONSKA, KOT MORA BITI. HITRA: UČINKOVITA, STARA, NOVA, NORA, SPOKOJNA - IN BARVITA!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli, penzioni, nočitev/zajtrk
Velikost skupine:
10 - 25

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
23. Okt 03. Nov 12 od 2520 EUR od 2397 EUR kmalu zagotovljeno GROŠL ALJAŽ let iz Ljubljane, posebna ponudba Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več