Osnovni podatki

Verona ima izjemno strateško lego, saj predstavlja italijanska vrata v Srednjo Evropo. Je eno izmed šestih provincialnih središč dežele Benečije. Je skrivnostna in vabljiva vse leto.

Padova eno najlepših umetniških mest v Benečiji. Univerza tu je ena najstarejših na svetu, iz leta 1222. Stojimo
na drugem v Evropi največjem trgu na odprtem, trg Prato della Valle. Enostavno ga ne gre izpustiti.

Drugačno podobo daje okolici Gardsko jezero, ki valovi, šumi in žubori na kar 370 kvadratnih kilometrih površine. Posebnost so topli vrelci, značilnost pa vinogradi in riževa polja. Mogočno jezero v katero bi lahko prelili vodo 113 Bohinjskih jezer je ozemeljsko razdeljeno med tri upravne enote Italije. Kot je zapisal že Dante :«Se pod gorami pne jezero, ki se Benaco zove in bi od tu lahko vladali, da so si edini.«.

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)