Malta-Valeta

  • mogočna Etna, čutna Taormina in doživeta Alcantara …
  • živahna baročna Katanija in arabski Palermo
  • brezčasje "prave" Sicilije v Enni in Caltagironeju
  • predzgodovinska bivališča, Malteški vitezi in kratke počitnice na Malti

Sicilija in Malta

Sicilija in Malta - V PRIPRAVI

Uvodne potovalne takte začenjamo v Palermu in na zahodni Siciliji. Prvi dan sicilijanskega vzdušja se  srečamo z glavnimi zgodbami dežele. Palermo je talilni lonec mnogih kultur ter preteklosti in sedanjosti …

V zahodni in osrednji Siciliji začutite pravo Sicilijo, saj se je tu od starih časov komaj kaj spremenilo. V dveh pestrih dneh zaokrožimo čez soline na zahodnem delu otoka in najlepše antične znamenitosti, ki jih izkoristimo za enkratne sprehode po raznovrstnih okoljih. Tu so valovita polja in utrjene srednjeveške vasice na vrhovih hribov, v katerih se je komaj kaj spremenilo, ne pozabimo sprehodov in morda skok v morje po belih plažah južnega dela otoka ter raziskovanje in doživljanje otoške umirjenosti in še vedno odmaknjenega življenjskega načina iz nekega drugega časa.

Proti vzhodu Sicilije se njena dramatičnost stopnjuje! Vzpon na aktivni in najvišji evropski vulkan Etno je pravo doživetje za popotniške sladokusce, Catania nas očara z baročnim centrom in radoživimi tržnicami, Sirakuze nas popeljejo v svet antike, Taormina je pravi letoviški biser, soteska Alcantara pa aktiven pridih počitnicam. Dve noči smo nameščeni na Kiklopski rivieri, kjer nas navdušuje vonj po morju in veličastni pogledi.

Malta predstavlja mikrokozmos Sredozemlja. Majhno otočje po šivih poka od znamenitosti in lepot; od prazgodovinskih bivališč do zgodb o sv. Pavlu in o malteških vitezih … Tu so arhitekturni biseri in dramatično naravno okolje ter počitniški užitki ob Sredozemlju … Trije otoki dodajajo k barvitosti in raznolikosti, ki potepanje po Malti postavijo kot odličen zaključek celega potovanja.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hotel 3*, nočitev/zajtrk, kosilo, večerja, razno
Velikost skupine:
15 - 40

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več