Rim

  • doživite starokrščanski in antični Rim
  • spoznajte državo v državi
  • Vatikan
  • živahni rimski trgi in španske stopnice

Rim - večno mesto

Rim - večno mesto - V PRIPRAVI

Spoznajte Rim - prestolnico Italije in središče stoletnih zvrsti umetnosti. Različna zgodovinska obdobja so temu mestu zapustila številne neprecenljive spomenike: Pantheon, Kolosej, Kapitol, Španske stopnice. Mesto je znano kot večno mesto (Città eterna). Razprostira se na bregovih reke Tibere in sedmih mestnih gričih: Palatin, Aventin, Kapitol, Kvirinal, Viminal, Eskvilin in Celijo. 

Za mogočnimi razvalinami starorimskega mesta tekmujejo številne cerkve in palače, ki so jih dali sezidati papeži in njihove družine. Seznam umetnikov, ki so prispevali k veličini Rima, je neskončno dolg. Na njem najdemo slavna imena kot so Michelangelo, Rafaelo, Caravaggio in Bernini, ki so večino svojih največjih umetnin ustvarili prav tukaj.

Na ulicah Rima srečamo vse narode in jezike sveta. Ljudje že tisočletja prihajajo v večno mesto, da bi nasitili svojo potrebo po lepoti ali pa si z obiskom katere od neštetih cerkva ali bazilik zagotovili dušni mir.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
avtobus, hotel 3*, polpenzion
Velikost skupine:
30 - 45

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več